27 september 2015

Vi byter visst vecka på måndagar, inte onsdagar, så i morgon går vi in i vecka 22. Det är ett stort steg när vi gått 22 hela veckor, det vill säga nästa måndag. Det finns nämligen en chans att bebis skulle kunna överleva utanför magen efter man gått 22 veckor. Känns helt sjukt, magen är ju inte speciellt stor än så mini måste vara pytte liten. Enligt 1177 väger bebis 450 g och är 27 cm då.
 
För övrigt kan mini känna när jag tar på magen nu. Den är mest vaken på morgon och kväll så om jag tar på magen då kan jag få mini att börja röra på sig där inne. Den är även mer pigg på dagarna mot vad Charlie var vid den här tiden, brukar distrahera mig när jag försöker lyssna på diktat på jobbet.
 
Nu ska jag lägga mig och sova! Vansinnigt trött, måste börja komma ihåg att ta järntabletterna, skulle egentligen börja ta dem regelbundet för säkerhets skull i vecka 20...
 
 

23 september 2015

Funderar på om inte lilleman är på väg in i två års-trotset redan. Han blir såååååå arg när han inte får som han vill, idag när jag hämta honom fick han ett vredesutbrott över att han inte fick gräva mer, fröknarna blev chockade över att glada Charlie kunde bli så arg. Just nu  vill han inte sova i sin säng utan på madrassen nedanför, men när han får ligga där ligger han inte still utan ska greja med allt runt omkring. Sedan när han får vara i sängen ändå skriker han BAAAJS! för då vet att han att han får gå på potten. Ny regel inför i morgon är att han inte får gå på pottan (han behöver egentligen inte gå). Kvällen sluta med att han stod och gapa i sängen tills han tröttna och somna och mamman låg nedanför och låtsassov med dunkande huvud.
 
Fick mer migrän i går kväll. Men i morgon ska jag gå och jobba. Är trött och rastlös på samma gång. Har kollat efter julklappar på internet samt beställt gratis babyboxar, det är ungefär det vettigaste jag gjort. Så ska bli skönt att komma hemifrån och få något gjort. Är dock orolig över att det ska komma fler anfall. Ska ju till Polen nästa vecka så har inte tid med det här nu... 
 
Charlie ska bland annat få den största lådan byggduplo vi hittade (Charlie kan inte bygga tillräckligt stora grejer enligt sin far..... ;), pyjamas och en tågbana.
 
 

22 september 2015

Hej!
 
Hade egentligen tänkt göra ett inlägg i söndags kväll men en halvtimme efter att jag pratat med mamma och berättat att jag inte haft någon mer migrän så fick jag naturligtvis det.. Så har varit hemma idag och igår. Idag är jag dock piggare, har passat på att prova lillemans vinteroverall och mäta fötter, sånt där nödvändigt man måste göra ibland. Visa sig att gummistövlarna var för små så nu är nya beställda!
 
I helgen var det kräftskiva på lördagen och tårtkalas på söndagen. Det blev alldeles för mycket mat som vanligt men jag äter inte kräftor så blev bara paj och sånt för mig. Längtar tills bebis är ute så jag får äta ädelost... I morgon är vi halvvägs! Tårtkalaset var hemma hos Tomas. Charlie sov sig igenom kakätande och tårtätande och vaknade lagom för att äta sin lunch. Sedan avsluta vi med pizza hela gänget när undertecknad blev hungrig. Mycket nyttig helg!
 
Lilleman hann inte ens få av sig jackan innan tårtkalaset var slut.
 
 

16 september 2015

Säg hej till Doris! Doris är minis första egna sak vi köpt och precis som med Charlies ska vi ha den i våran säng fram till förlossningen. Charlies Pellefant blev döpt efter si så där ett halvår när vi kom på att den skulle få heta "elefanten" annars, så denna gången döpte vi gosedjuret med en gång. Doris skulle egentligen varit en blå kanin men den var slut överallt så gav upp och valde denna istället, den är såååå mjuk. Kanske inte vill lämna i från mig den sen när mini kommer hehehe :)
 
För övrigt har jag börjat få foglossning. Det är redan värre än det någonsin var med Charlie så jag är väldigt försiktig och undviker onödig belastning så det inte blir värre. Man ska helst inte ha benen i kors, vet ni hur svårt det är?! Har kommit på mig själv säkert 30 gånger idag med att lägga benen i kors. Jag brukar ha benen i kors t o m när jag skriver på jobbet och har den andra foten på pedalen. Sover dessutom helt fel, vet inte hur jag ska lyckas få bukt med det...
 
Från Teddykompaniet / babyland.se
 
 

Mini

Jag har varit en hemsk bloggare i sommar. Men det som mest har snurrat i huvudet har ju varit bebisen i magen och allt runt omkring det och det kunde jag ju inte skriva om och då ville jag inte skriva alls. Men nu kan jag göra det! Efterom vi varit på ultraljud nu och allt såg bra ut ska vi börja förbereda med allt vi behöver inför minis ankomst. Skönt att vi har det mesta, men en del viktiga saker ska vi skaffa.
 
- En ny barnvagn! Eftersom Charlie kommer vara två år när mini kommer och vi tycker att han är för liten för att gå överallt, speciellt mitt i vintern, så ska vi köpa en syskonvagn. Vagnen vi har haft ögonen på är en Bugaboo Donkey eftersom man kan ha den både som enkelvagn och dubbelvagn så slipper vi spara den gamla/skaffa ännu en sen när Charlie blivit för stor.
 
- En madrass till min gamla växasäng! Charlie ska nämligen få byta senare i höst från spjälsäng till säng. Ska bli mycket spännande att se hur det går eftersom Charlie somnar själv i sin spjälsäng just nu. Undrar om han kommer ligga kvar i sängen... Det känns onödigt att ha två spjälsängar men vi har gott om tid att vänja Charlie vid nya sängen eftersom mini kommer sova i vagga först :)
 
- Ett gosedjur! Till Charlie köpte vi favoritgosedjuret Pellefant när vi hade varit på ultraljudet och sedan hade vi den i våran säng tills han kom så den skulle lukta som oss. Fast denna gång har vi beställt ett lite dyrare och förhoppningsvis mer hållbart gosedjur. Pelle köpte vi för 29 kr på Ica Maxi haha. Tur han har två. Minis gosedjur beställde jag idag så förhoppningsvis kommer den i veckan.