27 november 2014

Tänkte precis stänga ner och gå och lägga mig men sen kom jag på att jag skulle lägga upp bild på Charlies nya glas för mamma. Någon gång i framtiden kommer han ju inte behöva ha pipmugg och jag har gått förbi en affär i Skövde som säljer så himla söta glas och idag kunde jag inte låta bli! Vill ju inte sätta ett glasglas i handen på honom så då blir detta perfekt, mycket finare än Ikeaplastglas.. Tyvärr var de flesta rosa och tjejiga så det fick bli fyra av samma. Till och med David tyckte de var fina ;)
 
Imorgon ska jag på pyjamasjakt! Detta eviga problem... (se inlägg nedan). Denna gången har jag mätt innerbenslängden på den som sitter bäst. Håller tummarna att jag hittar en modell som passar bättre, har inte testat åhlens än...
 
 

19 november 2014

Natten mellan söndag-måndag blev Charlie magsjuk, stackarn. Det var jätte hemskt! Charlie var jätterädd och vi fick tvätta tre maskiner dagen efter för att få rent allt igen. Igår blev det min tur så idag är jag hemma, får vara hemma i morgon med för att inte riskera att smitta ner någon på jobbet. Nu sover skrutten för natten och David jobbar.
 
Idag blev jag i alla fall lite gladare när det kom paket i från Next, jag beställde i måndags, galet snabb leverans med tanke på att det kommer från annat land. Vi hade tänkt att Charlie kanske skulle ha någon av mina gamla juldräkter men de är för stora och då hade vi ingen lust att lägga ut pengar på ett helt nytt set då han ändå ska ha finkläder i jul, hade tänkt ha det när vi baka pepparkakor och så. Så beställde en rentröja istället, den kan han ju ha till vardags också :)
 
Pyjamasarna får han i födelsedagspresent. Alla hela pyjamas är konstiga, antingen är benen för korta och armarna lagom eller benen lagom och armarna för långa så nu blir det tvådelat i stället. Så himla söta, pappa David fick välja :)
 
 

Charlies framsteg

Ops, två inlägg på en dag! Bara för att M&P klaga så mycket i helgen på dålig uppdatering.. Tänkte skriva lite om Charlies utveckling, han är 9,5 månad.
 
* Man har börjat kunna urskilja saker som han säger nu. Han kan säga "hej", oftast när man säger det själv först. Sedan har han börjat med "e de" eller bara "de" nu senaste dagarna, han pekar på något  och så vill han att vi ska säga vad det är. Han gör så när vi tittar på kort också. Han säger mamamama mycket, specielt när han är ledsen eller trött sätter det igång. Tror inte att han riktigt vet vad det är, brukar peta honom på näsan och säga Charlie och sedan peta på mig själv och säga mamma, det tycker han är kul.
 
* Han kan stå alldeles själv nu, i mååånga sekunder. Oftast glömmer han bort att han inte håller sig i och kommer han på det sätter han sig snabbt ner. Krypa går jätte fort, wips så är han inne i köket och vältar ut Trulls vattenskål över sig innan man ens hunnit tänka tanken. Gå gör han med gåvagnen, det går fort och han går helt rätt, alltså med hela foten, många går på tå. Kanske har han börjat gå till julafton?
 
* Han är ganska mammig av sig, har blivit senaste tiden. Kanske är han trött på David när jag kommer hem? Står och drar i mina byxor och vill komma upp, lilla godingen! Annars går både mamma och pappa bra, det går t o m bättre när David nattar för han blir inte så ledsen när han går ut.
 
* Han sover hela nätter, men vaknar ibland några gånger. I lördags vakna han inte förän kl 8, jätte skönt. I natt har han sovit hemma hos mormor och morfar i sin resesäng, det har också gått bra. Sova i vagnen vill han inte, det finns så mycket roligt att titta på och att ligga ner är dötrist. Sist när vi var ute och gick blev han tillslut så trött att han hängde över vagnen, då gick det tillslut att lägga ner honom.
 
* Han älskar lax, lasange och alla typer av frukter. Han äter typ allt men ibland tar det några försök. Idag fick han mormors köttfärslimpa och den fick nog mvg, han åt 1,5 portion.

Senaste inköpen

Senaste inköpen till plutten! Vi har brist på adventsbelysning så passa på att köpa en alldeles egen till Charlie när vi beställde julklappar, den är från Ellos. Han fick även ett par nya skor häromdagen från den lokala skoaffären. Han ska börja på dagis i februari och tänkte att det var enklast att han började vänja sig vid dem redan nu. Hade ett par innan men de är för små, dessa är i storlek 22.
 
 

2 november 2014

Idag har jag gett upp hoppet om min mobil. Alarmet har nämligen börjat ringa lite hur som helst, ringde både igår och idag kl 6 trots att jag inte alls ställt in det. Det vill jag ju inte, plus att den inte har ringt alls i bland. Så nu har jag suttit i telefon med telefonbolaget och överfört mitt nummer till David så att vi kan stå på samma abonnemang, alltså med bara en räkning för bådas + att jag får en ny telefon också. Men jag stod ut läääänge med min gamla, pappa hade den först som jobbtelefon och sedan har jag haft den i flera år.
 
R.I.P