28 april 2014

Ikväll har jag roat mig med att sy Charlies namn på dopklänningen. Kom på när jag titta på Davids namn att jag inte hade en aning om hur man gjorde, haha! Men sökte lite på internet och sedan löste det sig. Tråden var för tjock jämfört med Davids också men då kom jag på att vi brukade dela tråden i syslöjden. Brodera är väl inte direkt min favorithobby men blev ju helt okej ändå, huvudsaken är väl att man ser vad det står. Märks när jag blev trött, E:et är ju allra sämst haha.
 
 
 
 

25 april 2014

Idag blir Charlie tre månader! VI hade BVC-besök inplanerat idag och han vägde 6850 g och var 63,5 cm lång. Dessutom fick han sina första sprutor idag, en i varje ben. Kändes jätte hemskt att lugna ner honom efter första bara för att han skulle vara lugn när han fick den andra! Den andra skulle göra ondare och det märktes verkligen, usch gjorde jätte ont i mammahjärtat också när han blev så ledsen. Men sen somna han och nu har han sovit sen dess. Han skulle egentligen ha mat för 1,5 timme sedan men han var nog för trött efter sprutorna. Blir mamma-Charlie mys resten av dagen och så får vi hoppas han slipper ha ont och få feber. Har köpt Alvedon för säkerhets skull.
 
 

23 april 2014

Igår var ingen bra dag! Vaknade och mådde illa mitt i natten och sedan vid lunch fick jag feber. Den var inte så hög så David gick till jobbet ändå men fick komma hem efter några timmar då jag nästan hade 39° i temp och mådde jätte dåligt. Charlie var dock snäll och låg bredvid mig i sängen utan att klaga i över en timme, i vanliga fall brukar han bli uttråkad efter en stund. Men idag mår jag bättre! Känner att det får bli en lugn dag och samla krafterna. Idag eller i morgon ska vi åka och säga hejdå till m&p och Filip eftersom de åker till New York på fredag. På fredag blir även Charlie tre månader och det ska "firas" med första sprutan!
 
Charlies fossingar
 
 

20 april 2014

Idag har vi haft våra kompisar här för att fira David. Mycket trevligt! Vi bjöd på glassbuffé, hade lite allt möjligt och så fick man mixa som man ville. Det var kul och det verkade som alla gilla det. Tur att David är ledig i morgon också så vi hinner med lite annat också, har varit väldigt mycket kalas och firande denna helg. Nu ska vi hoppa ner i badet hela familjen och bara ha det mysigt. Charlie sitter i mitt knä nu i bara blöjan och väntar på att få hoppa i :)
 
 

18 april 2014

Hej!
 
Här sitter jag i mina nya glajjor! Trivs mycket bättre än med de gamla, känns som jag ser skitsmart ut hehehe (önsketänkande?). Var inne igår och fråga om de inte hade kommit än och där låg dem! De hade tydligen inte hunnit skicka ut meddelande om det. Snart ska vi ha kalas för David här, vi har möblerat om lite och dukat så alla får plats. Tur att vi har stort vardagsrum! Vi ska bjuda på smörgåstårta. Vi hade egentligen tänkt pröva att göra en själv men sedan bytte David skift så han jobba till tio i går kväll så då fick vi beställa i stället. Nåja, vi får testa att göra det en annan gång!
 
 

16 april 2014

Eftersom jag vet att min farmor läser bloggen ibland och vi använde presentkortet Charlie fick utav henne och farfar idag tänkte jag visa vad vi köpte för något. Det blev tre pyjamasar och tre bodys. De två bodysarna som är likadana har Charlie redan fått i present fast i mindre storlek och eftersom den är så fin och det var halva reapriset på dem nu så köpte vi två till! Enfärgade bodys är en bristvara eftersom jag inte vill matcha överdel och underdel i olika mönster, så en sån fick det bli också :)
 
 

15 april 2014

Idag har vi roat oss med en promenad och lunch med Charlies kusin och faster. Båda bebisarna stensov hela tiden men på bageriet där vi åt gnisslade dörren och det lät precis som en bebis som gnällde. Så var tvungen att titta till dem varje gång någon kom eller gick tills vi kom på att det inte var en bebis utan dörren som lät så haha.
 
Vi har även fått en lite dregglare här hemma senaste tiden! Så fick beställa några till dregglisar till honom så han inte blir genomblöt i fram. Det blev enfärgade svart, marinblå och röd eftersom det är lättmatchat med resten av hans kläder. Han har även börjat sprattla som en tok när han sover så kan inte längre sova i bara blöjan, då blir han ju kall.. Så imorgon ska vi köpa ett gäng nya pyjamasar när vi åker till Mariestad. Inte för att jag klagar, det är så kul att köpa saker till våran skrutt hihi :)
 
Från strossel.nu
 
 
 

14 april 2014

Hej!
 
Igår rensade vi föråd och linneskåp så idag kände jag och Charlie för att ha mysdag. När vi är hemma tycker jag alltid att det känns som att alla hushållssysslor hänger över en så man inte hinner umgås lika mycket men idag har jag struntat i det och vi har bara lekt och myst i stället. Jag hann även med att träna en liten stund i morse. Sprang på crosstrainer medans Charlie satt och titta på i sin babysitter, gick super bra.
 
Tänkte tipsa om ett bra mellanmål jag brukar köra efter jag tränat. I originalreceptet är det nutella och mer mjölk men jag har ändrat det lite. Bara att mixa ihop och hälla upp i ett glas!
 
2 bananer
4 skedar havregryn
1 sked jordnötssmör (eller 2 skedar nutella)
2,5 dl mjölk
 
 

13 april 2014

Godmorgon!
 
Idag är vi trötta! Var ju på Ikea igår och handlade spjälsäng med tillbehör till Charlie och sedan vidare på kalas för Davids syster. Charlie hade en ganska dålig dag, blev kanske lite för mycket med alla intryck? Eftersom det varit sån jobbig dag fick han bada på kvällen och då var han glad. Sedan somna han och har sovit gott hela natten i sin vagga. Måste bara tvätta sängkläderna till spjälsängen så kan han börja sova i den i stället. Just nu känns det som att spjälsängen är jätte stor till våran lilla plutt!
 
 
 

11 april 2014

Hej!
 
I morgon ska vi åka till Örebro med hela Davids släkt för att fira hans syster i Örebro. Innan blir det en sväng till Ikea då vi behöver köpa spjälsäng och massa nya ramar. Tur att Davids föräldrar också ska med annars hade vi inte fått plats med både barnvagn och säng i bilen. Charlie ligger just nu och sparkar på kanterna i vaggan så det är hög tid för ny säng. Han har även lyckats växa ur babynestet, snyft! Vad fort det går..
 
Klart Charlie skulle ha lika coola solglasögon som mamma!
 
 

10 april 2014

Idag fyller David 25 år! Hemma hos m&p gjorde vi alltid tårta och kom med på morgonen, men det kändes lite onödigt att göra tårta till bara oss två. Så istället gjorde jag våfflor till frukost åt honom. Någon present fick han inte heller för den kommer i november haha! Jag och Jonna skickar i väg honom och Oskar på Öl och whiskey-festival då.
 
 

9 april 2014

Uhuuu mina armar, vilken träningsvärk! Armar är det värsta jag vet att träna men det är för att det är där jag är svagast så det är väl välbehövligt. Hur kul är det att träna en kroppsdel där man knappt orkar på lägsta vikten? Dock är det ganska tunga vikter på Davids gym då det nästan bara är killar där.. Men jag har inte så ont att jag inte kan lyfta Charlie i alla fall. Davids kompis råkade ut för det så han fick inte träna mer för sin sambo haha. I morgon är det dags för underkroppen, det är roligare.
 
Trött tjej efter träningen i går.
 
 

Paket nr 2....

....innehöll papperssugrör som jag ska ha till Charlies dop. Inte jätte svårt att lista ut till vad kanske men ni får gissa ändå hihi. Beställde dem från Tradera och jag tyckte det var tråkigt att hålla sig till en färg så drog till med tre olika. Att bara ha blått på dopet känns lite begränsande, älskar färg!
 
 

Charlies doppresent

Idag när jag och Charlie var och hämtade posten låg det fyra paket i brevlådan! I det första låg Charlies doppresent. Blev jätte nöjd med storleken på ankaret och mycket finare med den nya kedjan. Blir perfekt till våran lilla plutt. Prästen har varit här idag så vi har bestämt psalmer till dopet och han berätta om cermonin så vi hur det går till. Det blir samma präst som vigde mig och David, super kul!
 
 

8 april 2014

Känns lite som att vi behöver köpa en tvättställning på Ikea i helgen... ;)
 
 

Klippa trekanter

Ikväll har jag roat mig med att klippa ut massa trekanter ur tapetprover. Var och hämtade gamla tapetböcker hos färghandlaren här i Töreboda förut idag inför detta. Tanken är nämligen att jag ska göra vimpel-girlang-dekorations-grej av dem. Om det blir bra så bra att jag faktiskt hänger upp dem återstår att se, det är i alla fall tänkt att det ska vara till dopet. En himla massa trekanter blev det i alla fall! Men min nya favoritgrej när jag har egentid är att stänga in mig i vårat "övrigtrum" och lyssna på poddar tillsammans med valfri aktivitet. Vika tvätt, träna, klippa trekanter, det är inte så viktigt bara jag får vara i fred en stund. 
 
Alla mina trekanter, det blev en "liten" hög ;)
 
 
 
 

7 april 2014

Åh vad jag tycker om måndagarna när David är ledig! Han är ju föräldraledig varannan måndag och det blir som om helgen blir extra lång. Även om vi inte gör något speciellt hinner man unna sig lite extra och får mer egentid. Idag har jag t ex duschat extra länge, gjort hårinpackning och sådant som man inte hinner i vanliga fall.
 
Denna veckan ska jag även börja träna igen! Innan har jag bara gjort övningarna i häftet jag fick på BB och gått lite promenader. Innan Charlie var i magen tränade jag fem dagar i veckan och hade gjort så rätt länge, sen när jag blev illamående gav jag upp och tränade inte alls. Nu känner jag mig typ handikappad när min kondis är så dålig! Känns så där att börja om på noll men ska ta det lungt så jag inte ger upp. Även om det ser mycket ut på schemat här nere så kör jag t ex bara 15 min på crosstrainern i början och ska sedan öka när jag känner för det. Har gjort min träning idag redan och det kändes superbra att vara igång igen! Ska försöka hålla detta i fyra veckor och se hur det går.
 
 

Nathalies första skor

Titta vad jag fick med mig hem från m&p!
 
 

6 april 2014

Igår var vi i Skövde för att hälsa på kompisar och shoppa. Min mamma säger att man ska ha på bebisen lika mycket som man har på sig själv och Charlies overall börjar nog bli lite varm, speciellt när vi handlar eller bara ska åka i bilen. Så vi ville köpa en jacka till honom men det råkade visst bli två hihi. Den ena är lite mer som en fleecejacka medans den andra är vind- och vattentålig, tror det kan vara bra att ha två då bebisar inte är speciellt renliga av sig... Tog en storlek större än vad han har nu så han kan ha dem lite längre, är ju bara att vika upp armarna om det behövs nu i början. Den här nedan ska vi inviga snart för vi ska på lunch hos m&p, det var på tiden tyckte mamma eftersom det gått en hel vecka sedan de såg Charlie ;)
 
Från Cubus.
 
 

Tada!

Dessa glasögon blev det. Mamma var nyfiken så tog en bild inne hos optikern. De är godkända av David i alla fall och det är ju det viktigaste haha. Segt att man måste vänta så länge på att de kommer, jag vill ju ha dem nu med en gång! Men om 7-10 arbetsdagar kan jag glida runt med mina nya brillor :)
 
 

2 april 2014

Hej!
 
Det är redan onsdag, känns tokigt! Jag och Charlie har haft fullt upp, vi har varit ute och gått med Charlies faster och kusin, åkt till min mormor och hängt, varit på familjecentralen och nu ska jag snart i väg till optikern. David var där och fick nya glasögon för ett tag sedan och då provade jag några på skoj medans vi väntade. Fastnade så klart för ett par! Men de jag har har jag haft sedan innan jag träffa David och hade ändå tänkt köpa nya i höst så det var väl inte så dumt ändå. Nu när jag kommer ha fina glasögon kan jag ju använda det mer.
 
Annars så börjar det bli mindre långtråkigt hemma, det går att göra mer med Charlie och han har blivit en glad liten bebis! Han har ju haft lite problem med magen, det är så synd om plutten. Han somnar och så vaknar han igen med ett illtjut, stackars liten <3 Men det går i perioder och nu går det åt det bättre igen så vi kan göra mer än att bara trösta :)
 
Stolt morbror!