28 september 2013

Godmorgon vecka 24! Det finns bebisar som har fötts och överlevt utanför magen nu vilket känns jätte hemskt. Vill han ska stanna där inne och vara trygg, magen är ju inte så stor än så då måste han vara pytteliten. Ne han får stanna där inne ett bra tag till, gärna 16 veckor men inte längre, då vill jag se hur han ser ut :)
 
Vägde mig häromdagen och då hade jag gått upp 3,7 kg från min startvikt. Det är tydligen lite enligt 1177 men inte så konstigt med tanke på aptiten. Igår t ex fick jag knappt i mig mer än frukt från frukosten till det att jag kom hem vid 17.. Inte bra! Vet inte vad jag ska göra för att ändra på detta.
 
(Nej jag har inte känt några hickningar än ;)
 
 

27 september 2013

Freedag! Har jobbat nästan varje dag denna vecka och idag skulle jag vara kvar till halv sex men när klockan var halv fem blev sista barnet hämtat så det blev en kortare dag än väntat. Nu sitter vi i soffan och tar det lungt, David testar sin nya whiskey och spelar nytt tv-spel och jag tittar på Teen mom 2 och virkar fiskar till bebismobil. Sambon kände för att skämma bort mig lite idag och lät mig välja en present. Valde tröjan nedan så den är beställd nu! Han gillar stickat och lila på mig så han var också nöjd ;) Tror det kommer bli en stor höst/vinter favorit.
 
 

25 september 2013

Trots att pyret inte har kommit ut ur magen än så har han redan hunnit få presenter. Röd/vit/blåa setet är från blivande mormor och morfar, köpte de i Grekland. De gråvita sockarna är från Jonna som helt enkelt inte kunde hålla sig på bebisavdelningen. De gråa sockarna är såklart finast hihi ;) Nu väntar vi bara på att byrå-skötbordet ska bli klart så vi kan lägga ner allt fint i den.
 
 

21 september 2013

Hej!
 
Igår var jag och David hemma hos Anders och Elin på mat och film. Innan skulle dock killarna testa ett spel så jag och Elin tog deras två hundar och gick en promenad. Den ena hunden var lös och sprang in i en kohage och jaga kossorna haha. Vi blev oroliga men kossorna verkade mest tycka det var kul för de sprang efter oss längs staketet sen. Lyckades bli rejält hundsjuk också, deras hund Atlas är så fin och mysig! Har ju som sagt alltid varit mer av en hundperson även om jag såklart älskar min Trulls. Men någon gång ska jag ha hund! Vi hann också med att testa Loka med pepparkakssmak, den var tydligen ny. Funkade sådär till tacos men annars var den god.
 
Idag har jag haft en lugn förmiddag för mig själv medans David jobbat. Skulle egentligen följt med till gymmet nu men börjat bli förkyld och fick inte heller behålla mellanmålet förut så kändes som en bra idé att hoppa det idag. Men i kväll ska vi åka till Tomas för att äta tårta eftersom han fyller år i morgon! :)
 
V 23 går vi in i idag
 
 

Till Ullared

Hur har jag lyckats missa den här? Jag och David sitter och sjunger för fullt haha :) 
 
 

17 september 2013

Hittills känns det som att förutom att det är en bebis i min mage så har hela graviditeten mest sugit. Så jag har gjort en lista på alla positiva saker:
 
 
* Alla är extra snälla vid mig, allt från speciella fördelar i sällskapsspel till att folk hör av sig helt spontant för att kolla hur vi mår jag och pyret.
 
* Man kan börja kolla och så småningom köpa små ursöta bebiskläder till sin bebis, istället för till någon annans bebis (eller titta för att det är kul).
 
* Katter (och andra djur) känner tydligen av hormonförändringar och många katter blir mer keligare, kan det vara därför Trulls är så mycket mer kelig mot mig? Lite Trullsmys i soffan säger man ju inte nej till.
 
* Bästa som finns när man ska sova är att ligga med handen på magen och känna på sparkarna medan man fantiserar om hur det kommer bli när den lille kommer ut och hur han ser ut.
 
* Man slipper göra jobbiga saker som att t ex bära tunga grejer eftersom "jag är gravid och borde ta det lungt".
 
* Om man blickar förbi allt det jobbiga så är det faktiskt ganska mysigt :) <3
 
 
Två saker jag gärna köpt till pyret. Men vi ska ju till Ullared om några veckor så får nog låta bli ;)
 
 

Söndagsshopping

Ägnat någon timme åt att leta rätt på saker till pyrets rum. Vi behövde gardin och kuddar till gungstolen och jag var för shoppingsugen för att vänta till Ullared hihi. Har tänkt köra på lite marint tema där inne och detta är vad vi beställde. Hittade även en så söt mössa med dregglis så det råkade också hamna i kundkorgen :) Allt från ellos.se. 
 
 

15 september

Godmorgon!
 
Eller det är ju knappt morgon längre för min del, gick upp vid 6 efter att ha legat och vridit på mig i någon timme. Men det gjorde inget för jag och Trulls har haft det mysigt, tittat på Catfish: the tv-show och gosat. Sen vi kastrera honom så har han blivit mindre gosig av sig men ibland kan han tycka det är mysigt och idag låg han still så länge att när det börja kurra i magen ville jag inte resa på mig hihi.

David är och jobbar en sväng nu på så jag har en lugn förmiddag för mig själv. Har tänkt virka klart barnvagnsdekorationen och sedan får vi se vad jag har lust med, kanske en ansiktsmask. När David har slutat ska vi i alla fall fika hos Marcus K :)
 
Våran plutt älskar badrummet..
 
 

14 september

Godmorgon!
 
Idag går jag in i v 22 och idag fick David känna sparkarna för första gången. Han hade nog kunnat känna tidigare för jag har sett utanpå magen hur det rör sig, men vårat pyre har haft en motvilja mot att röra på sig när pappa ska känna haha. Känns jätte mycket när jag håller men så när David lägger dit handen slutar han, skitonge <3
 
I helgen är Jonna hemma från Örebro så i går var hon hemma hos mig för en tjejkväll. Idag ska vi hitta på något med några andra kompisar, just nu ser det ut som det blir spelkväll :)
 
 
Bild från 1177.se
 
 

11 september

Risken med att göra en fb-uppdatering och sedan gå ut och gå en timme:
 
 
Jag har inte gift mig. Jag har bytt till min farfars fars efternamn eftersom det är fint och inte lika anonymt som Gustafsson. Och eftersom han tog det namnet när han var gammal så heter ingen annan i släkten så (eller i Sverige över huvudtaget). Än så länge alltså, har ju en till på gång i magen. ;)
 

Gravid & Baby – Världens Bästa Goodiebag!

Tänkte jag skulle vara med i en liten tävling där man kan vinna goodiebagen på bilden. Håll tummarna :)
 
 

9 september 2013

Hej!
 
Helgen bara flög i väg, vi har varit och köpt möbler, ätit lunch med m&p, varit på kräftskiva med svärfamiljen och jag har varit chaufför åt sambon och hans kompisar. I morse ringde de och ville jag skulle åka och jobba på Flugsvampen igen så har varit där en sväng idag. Nu är jag helt slut så ska ta det lungt en sväng innan det blir en liten promenad. :)
 
Innan kräftskivan i lördags.
 
 

Vecka 20

Pratade med den nyblivna Örebrobon Jonna förut och hon var nyfiken på hur stor magen blivit nu. Så snäll som jag är tog jag en bild så ni kan se :) Detta är i vecka 20, bläddra ner om ni vill se vecka 17 igen för att jämföra. Båda bilderna är tagna på kvällen, magen är inte lika stor i början på dagen men det är ju roligare att se när den är stor haha.
 
 

3 september 2013

Hej!
 
Idag har vi varit runt hela skaraborg känns det som. Först fick vi åka till mvc i Mariestad bara för att höra att det var helt onödigt att vi var där.. Vi skulle egentligen till våran vanliga barnmorska i Töreboda men hon var sjuk så vi fick tid i Mariestad i stället och där tyckte de att den kontrollen var onödig. Som tur var fick vi en barnmorskestudent också som var supertrevlig och vi fick lyssna på hjärtljuden. Hon sa att vi kanske inte kunde höra något men hon hitta dem med en gång :)
 
Efter det åkte vi till Skövde för att köpa mammabyxor och nya underkläder. Magen har ju börjat växa så långt ner att hälften av alla trosor sitter halvvägs ner för rumpan haha, dagens gravidproblem. Efter det åkte vi till Värsås och kolla en barnvagn vi hittat på Blocket. Den var superfin och vi fick med jätte många tillbehör! Dock ska jag byta dragkedjor i skötväskan eftersom de var helt sönder båda två, känns ju smartare att byta när jag kan än att köpa en helt ny som kanske inte matchar vagnen. David höll på att testa alla funktioner förut, visste inte att det fanns så mycker grejer att göra med en vagn men å andra sidan är de ju inte billiga.
 
Bebisens blivande åk:
 
 

1 september 2013

Hej!

Ligger i sängen och tittar på en ny serie, Mistresses, den är ganska bra faktiskt. Inte lika bra som den andra nya serien jag har börjat följa men ändå. Devious Maids heter den. Dagen har spenderats hemma hos Davids föräldrar och hos en jobbakompis till honom som ska ha bebis om två veckor, så mycket bebisprat idag! Skönt att prata med Ds mamma och syster eftersom de redan har gått igenom det här, även om deras graviditeter varit mer så där mysiga och härliga, jämfört med spygrodan Nathalie som inte ens kunnat bre sina egna smörgåsar..
 
Men nu ska vi inte gnälla för mycket! Igår gick vi in i v 20, nu har snart halva tiden gått och jag kräks bara ibland nu för tiden. Pratade även med farmor idag. Hon skickade bild på en åkpåse i torsdags och frågade om jag vill att hon stickar en sån och nu hade hon redan kommit jätte långt! Ska bli spännande att se den sedan när den är klar. Man kunde även ha den i bilbarnstol så det är ju jätte bra. Här är en bild: