LCC

Igår när jag hade duschat vart jag så himla trött på mitt hår. Det är ju allmänt känt att man tappar massa hår efter graviditeten och mitt har gått från väldigt tjockt till väldigt tunnt. Har beslutat att sluta färga för att inte slita på det ännu mer, tror jag har tappat typ hälften av allt hår jag hade. Så nu kände jag att jag behövde unna mig något annat schampoo och balsam också. Det blir ett från Löwengrip Care & Color. Är inte speciellt förtjust i Blondinbellas blogg men har läst tillräckligt mycket för att känna att hon inte skulle satsa på något som inte var bra. Så nu väntar jag med spänning på att paketet ska komma :)
 
Klicka på bilden för att komma till NordicFeel.
 
 

27 juli 2014

Igår var vi i Tiveden med mina föräldrar och badade, så idag kände vi inte för att vara ute utan det fick blir en tvätt- & städdag. Fast jag slapp både tvätta och städa för jag har stått i köket och gjort massor av mat till Charlie. Nu när han är lite större och har käkat  ren grönsakspuré ett tag tänkte vi börja med protein och så blir det liiite större bitar nu. Idag har jag gjort köttfärssås och potatismos. I veckan blev det även fiskbullar, blomkålsmos och omelett! Nu får vi hoppas att det går hem hos plutten också. Kan tipsa om Tupperwares herbl copper när man ska dela små bitar. Tar typ 20 sek att få en morot till pyttesmå bitar, super smidigt.
 
Nu när han äter mer vanlig mat blir det även vatten. Vi har haft vatten i vanlig flaska men den är svår att hålla i med de små händerna. Så idag testa vi pipmuggen han fick i doppresent och det gick mycket bättre! Jag också glad eftersom pipmuggen är finare ;)
 
 

20 juli 2014

Nu är mina två första inlärningsveckor över och i morgon börjar nästa semesterperiod så alla jag lärt känna nu går på semester och så kommer det nya. Lite småtråkigt men det blir nog bra. I fredags satt jag i receptionen hela dagen, det kom cirka 15 personer. Har hellre väldigt mycket att göra än väldigt lite, blev ganska långtråkigt. I växeln kan man ju ändå pyssla med annat men i receptionen ser det inte så bra ut.
 
I går var vi på avskedsfest för Sandra, hon ska vara au pair i USA ett år. Egentligen skulle vi inte vara kvar så sent men det var så trevligt så det blev ganska länge ändå. Men Charlie sov som en stock och när vi varit ute och spelat kubb lyfte vi upp honom till lägenheten i liggdelen till vagnen och så sov han vidare i sovrummet. Tjejerna tyckte dock det var tråkigt att han sov, han är en riktigt flickfavorit den där Charlie :)
 
Charlie möblerar om..
 
 

16 juli 2014

Hej!
 
Nu har jag jobbat i 1,5 vecka, dock var ju första veckan halvtid. Men redan i måndags fick jag alldeles ensam i växeln, det kändes bra! Finns ju alltid folk att fråga om det dyker upp konstiga frågor. Dock är det lite lite samtal och lite få folk att koppla till så här i semestertider men annars går det väldigt bra. Vi har jätte trevlig på dagarna. Idag på lunchrasten gick jag en sväng på stan och hitta ett par skor som jag ska gå och köpa i morgon. Behövde ett par som man bara sticker i fötterna i och hitta ett par fina, men hade ju inte med mig plånboken... Typiskt! Men i morgon går jag tillbaka :)
 
Mammas "leksak" är mycket intressantare
//ostbågen Charlie
 
 

Charlies framsteg

Har inte berättat hur det går för Charlie på ett tag nu!
 
* Han älskar hoppgungan och gåstolen. I hoppgungan studsar han så våldsamt att han numera lyfter från marken! Ser helt galet ut. Gåstolen har han också verkligen fått kläm på, han åker omkring i hela lägenheten. Vi har fått barnsäkra allt i höjd med stolen och han brukar vilja åka efter dit vi går, men ibland åker han iväg någon helt annanstans. Han ställer sig även upp i stolen men står inte helt själv annars.
 
* Han äter gröt med fruktpuré till frukost och kvällsmat och grönsakspuré till lunch. Där emellan får han ersättning/mjölk och något rån någon gång ibland. Det går bra, han äter jätte fint nu och han har inte tröttnat på min mat än heller.
 
* Han sover hela natten men halvvaknar en gång och vill ha mat. Då lägger jag bara över honom hos mig och så somnar jag om, och han somnar när han ätit klart.
 
* Eftersom han har så mycket att pyssla med har vi inte hunnit med att bara sitta på golvet så mycket. Känns som att han är tillräckligt stabil i kroppen för att sitta men har inte balansen, så försöker tänka på att öva på att sitta lite varje dag. Det går framåt! Han kan sitta en liten stund själv och kan sitta med händerna i ett bra tag.
 
* Han har börjat åla lite! Men kan inte ta sig framåt så bra, går bättre bakåt. Dessutom har han börjat böja benet som om han ska krypa, men sedan fattar han inte hur han ska göra med andra benet så han glider liksom bara omkring i en cirkel.
 
Han började med huvud vid nyckelpigan. Kul att han börjar kunna förflytta sig!
 
 

Fyrtorn

Vi har fått dille på marint. Först tatuera jag in ett ankare med helt annan betydelse. Sedan bestämde vi oss för att köra på lite marint tema i Charlies rum, så då fick han ett ankarhalsband i doppresent för att fortsätta på det spåret. Sedan tatuera David in ett ankare med Charlies namn för att han är vattuman och för att det matcha halsbandet. Ehhh ja.. Sedan alla marinblåa och randiga kläder vi sätter på honom gör ju inte saken bättre. Men vi älskar't!
 
Hela våren har jag även gått och spanat på ett fyrtorn i skyltfönstret på Lilla ting i Mariestad. Och idag när jag gick förbi tyckte jag att jag hade suktat tillräckligt och gick in och köpte ett! Supernöjd, nu står det i vardagsrumsfönstret där det passar alldeles utmärkt. Längtar dock till eget hus så vi kan ha olika "teman" i rummen, typ som vi hade i förra lägenheten. Är inte riktigt nöjd här även om det är hemtrevligt, vill gärna välja själv men onödigt att lägga ut massa pengar om vi ändå ska börja leta hus om ett år eller två.
 
 

Lundsbrunns kurort

Vet ni vad, igår bokade jag och David en natt på Lundsbrunns kurort. Vi ska åka i november på vår ettåriga bröllopsdag. Egentligen tänkte vi inte boka än men det var någon kampanj nu så kändes dumt att vänta eftersom vi vet när vi ska åka. Det blir nog även första natten utan Charlie. Det blir spännande. Men vet att han kommer ha det bra ändå utan oss och jag har ordnat så vi får lunch på ankomstdagen istället för avresedagen för vi vill nog hem tidigt på söndagen.. Vi ska bo på Spahotellet så då kan vi springa omkring i badrock hela dagen, myyyys :)
 
 

7 juli 2014

Igår bestämde jag mig för att baka! Tänkte det kunde vara trevligt med något gott mellanmål till jobbet. Fick bli pizzaknyten med skinka och mjukost, recept från kryddburken.se. Första dagen på jobbet gick bra, fick sitta med och lyssna när de fick samtal i växeln. Dock fungerade inte hörlurarna så jag kunde lyssna på de som ringde men det ska de fixa för det är ju mycket lättare om jag kan höra vad de frågar om. Det kändes konstigt att åka hemifrån utan att ta med mig Charlie men visste ju att jag snart skulle vara hemma igen. Ser fram emot morgondagen, känns bra att komma igång med jobb och sedan blir det grillat hos svärisarna vid lunch :)
 
 
 
 
 
 

Ebbekids

Har tittat på på ett set från Ebbe till Charlie ett bra tag men aldrig blivit något köp. De är så enkla men ändå inte tråkiga. Så vart det sommar och rea och då kunde jag ju inte låta bli hihi. Jag köpte storlek 80 för vi får snart byta till 74 och håller värmen i sig kanske det inte blir så använt. Jag vill ju att han ska kunna ha det lääääänge :)
 
Ränderna är mintgröna, inte vita som det först ser ut.
 
 

6 juli 2014

Hallå hallå!
 
Eftersom jag börjar jobba på måndag har jag i helgen hoppat över att amma de timmar jag ska jobba. Tänker att det blir mindre jobbigt om jag gör det nu istället för i morgon. Då hinner David även öva på att ge flaskan eftersom jag oftast gjort det också för han verka tycka att David var "fel" person. Det går inte så bra. Har sviiiinont fastän det bara var 5 timmar och en amning jag hoppade över igår (jobbar halvtid första veckan). Hade tänkt springa idag men har inte lust att ta på mig tajt sportbh just nu. David tyckte jag skulle springa utan, hade ännu mindre lust med det haha. Tar en promenad sen istället. Nu är det bara 2,5 timme till amning, läääängtar!!
 
Senaste bokvikningen blev en present till Davids syster.
 
 

3 juli 2014

Hej!
 
Idag har jag, Charlie och mamma varit i Hajstorp. Brosan jobbar ju som slussvakt så vi ville se när han slussade. Sedan hade mamma med sig pastasallad och jag hade med mig fruktsallad så vi hade en liten picknick där på "altanen" till Filips slussvaktshytt. Charlie tyckte det var jätte intressant att titta på vattnet som forsa ut, sedan sov han lite och sedan åkte vi hem. 
 
Är så skönt att vi fått ordentliga kvällsrutiner nu. Kl åtta har han somnat och då har man 1,5-2 h innan det är dags att krypa till kojs själv. De där timmarna gör jätte mycket när man är med bebis hela dagarna. Skönt att bara slappna av, plocka ordning osv, ro om sig själv lite. Men kommer nog vara tråkigt när jag jobbar och vill umgås med honom när jag kommer hem haha. I morgon är min sista mammalediga dag denna sommar, då ska vi åka till min kusin Johanna och hennes lille Kevin.