11 december 2015

Igår var vi på ultraljud igen. Mini har fortsatt växa på sin lilla kurva och fostervattnet låg på bra nivå. Den är dock liten fortfarande så får fortsätta gå på kontroller. Vi har träffat olika läkare varje gång och den vi träffa igår var nog bäst hittills. Vi fick reda på att den väger ungefär 1300 g. För att jämföra så står det på 1177 att bebis väger cirka 1800 i denna veckan, så det är 0,5 kg skillnad. Hon berätta också att man räknar procent från mittkurvan och att man kan ligga på -20% och det är okej, våran plutt ligger på -28% nu. Hon var också inne på spåret att det är mina gener som gör att bebis är liten men det kunde också vara helt utan anledning.
 
Just nu håller jag på att titta på bebiskläder i storlek 44. Känns som att eftersom bebis ligger på samma nivå efter att vi gått på specialistmödravården i 1,5 månad så lär den nog inte spurta och bli "normalstor" bebis i slutet nu när det är mindre än två månader kvar till bf. Så tänkte ladda upp med lite i alla fall i en storlek mindre. Men det är jätte svårt att hitta! Men det löser sig nog.
 
Denna låt funderade vi på att ha på Charlies dop. Får mig att längta efter att ha en nyfödd här hemma igen. 
 

1 december 2015

Hej!
 
I förra veckan var vi på tillväxtultraljud. Bebisen har växt som den ska, enligt sin egen lilla kurva. Doktorn sa "Det kommer inte bli någon lastbilsbebis, det kommer snarare bli en Mini Cooper-bebis" i ett försök att vara pedagogisk antar jag. Ironiskt att vi kallat bebisen för mini. Så mini kommer alltså troligtvis vara liten även som fullgången. De sa att det kunde bero gener, att bebis får min kroppsbyggnad? Jag var också liten när jag kom men jag var för tidig, dock hade mamma räknat ut att jag skulle komma tidigare och blev framflyttad, så kanske var det inte så tidigt som man trodde då. Blir intressant att se hur stor bebis är när den kommer ut. Det såg fortfarande ut som en lillasyster i alla fall.
 
Dock är det lite lite med vatten där inne, så vi måste fortsätta gå på kontroll varannan vecka tills vidare för att se så det inte blir ännu mindre. Det är ingen kris just nu men hon tyckte ändå att vi skulle fortsätta kolla så att det inte blir mindre. Var ledsen för det efter vi varit där, vi hade ju hoppats på att allt skulle vara bra nu och att vi kunde fortsätta som vanligt. Men det känns ändå bra att vi har koll och för varje vecka som går så växer bebis mer och mer. Börjar dock känna att vi nog måste börja göra i ordning en väska "i fall att", ska tvätta alla kläder och så. Bebis är pigg och livlig tack och lov, det är uppmuntrande!
 
Idag är det tio veckor kvar till beräknad förlossning.