28 augusti 2013

Hej på er!
 
Tänkte snart ställa mig och göra en mumsig matlåda, ska nämligen jobba i morgon och på fredag! Typiskt att de skulle planera in det enda dagen i veckan vi tänkt göra något speciellt, men ändå skönt att få komma i väg lite och ta hand om några treåringar. David är ledig på fredag så vi hade tänkt åka till Skövde och köpa lite mer mammakläder till mig men det kan vi ju göra en annan dag också :) David sa att han skulle slipa och greja i bebisrummet istället så snart kanske vi kan börja tapetsera, hoppas! Vi har valt en rätt neutral tapet, den är beige med lite struktur i. Dels för att det är fräscht och blir mycket ljusare i det rummet, dels har vi inte tänkt bo här för evigt och då är det kanske lättare att sälja om det är en neutral tapet. Det var klarrött innan, blä....
 
Fick ett sms av David nu, han jobbar inte över idag så då hinner jag träffa honom innan jag somnar ikväll! Som den gravida sjusovaren jag är så är så brukar jag annars vara klubbad när han kommer hem.. ;)
 
 

26 augusti 2013

Jag har tråkigt och skulle helst vilja gå ut och gå, men börjar bli trött så gör en lista här i stället :
 
Hur gamla är du och din partner?
22 och 24.

Hur fick du beskedet att du var gravid?
Hade mensvärk utan att något hände på fyra dagar så då gjorde jag ett test en onsdag kl halv 5 på morgonen.

Vilken vecka var du i då?
Fem.

Hur reagerade du när gravtestet var positivt?
Jag vart mest förvånad, trodde inte att det skulle vara positivt och så var jag ju rätt nyvaken hehe.

Hur berättade du för din partner att du var gravid?
Jag sprang in och väckte honom (han hade kommit hem vid midnatt så han var ännu segare i huvudet) och bad honom komma och titta på testet. Sen gick han och la sig igen. Jag var tvungen att sms:a och kolla så han verkligen mindes det senare på dagen.

Var det planerat?

Ja.

Hur lång tid tog det för dig att bli gravid?

Poff! Typ så fort.

Var du orolig för missfall?

Ja, vi berätta inte för familjen förän v 11, men det var bara för att jag blev sjukskriven och de blev oroliga. Annars hade vi väntat lite till. Var dumt nog inne på ett forum för blivande mammor i ungefär samma vecka och det var flera som fick missfall där så det skrämde upp en hel del.. Inte att rekomendera!

Vem i er närhet fick veta nyheten först?
Jonna :) Var ju tvungen att ha någon att prata med hehe.

Hur gick ni ut med det officiellt?

Brosan avslöja för alla på facebook. Inte vad vi räknat med, trodde bara han skulle berätta för några kompisar typ. Men sen la jag ut ultraljudsbild.

Hur reagerade din familj och dina vänner när du berättade att du var gravid?

De var glada. Mamma hade redan fattat när vi var där och skulle berätta. Davids föräldrar var lite mer överaskade eftersom de mer väntade på att hans storasyster skulle ha nr 2. När vi skulle berätta för Davids syskon så sa hans syrra "jaha men vad bra då får bebisen en jämnårig kusin också!", de hade också tänkt berätta samma dag.

Tog ni reda på kön?
Ja det har vi gjort.

Känner du dig redo att bli mamma?

Ja det tror jag. Jag är nog mer mentalt redo än vad David är, han har knappt fattat att det är en bebis där inne. Men jag tror även man växer in i rollen allt eftersom. 

 
 
Hur känns det att ha en bebis i magen?
Skumt. Nu när det börjat växa och bli en bebismage och den har börjat röra på sig mer så känns det mer verkligt. Men som sagt, lite skumt.

Hur mycket har du gått upp i vikt under graviditeten?
Ingen aning, har inte vägt mig på ett tag. Men något kilo i alla fall. Har ju haft det jobbigt nu i början så har inte kunnat äta som vanligt.

Cravings?
Lakrits kom först. Sen kom citron och sura saker. Nu har jag börjat bli supersugen på iskall mjölk, brukar aldrig ens dricka mjölk i glas annars, bara på gröten.

Gravidkrämpor?
Illamående, yrsel, problem med att det gör ont om jag vrider överkroppen utan att underkroppen rör sig samtidigt. Sover omkring 10-12 timmar per dygn.

Har ni några färdiga namn?
Nej men en lång lista. Vi vill se hur bebisen ser ut först, så vi vet vad som passar den.

Hade ni lätt för att komma överens om namn?

Nja, vi har några som vi är överens om.

Hur länge ska du vara mammaledig?

Vet inte, det beror lite på min jobbsituation. Ska börja söka jobb sen när jag varit hemma ett tag.

Ska ni dela på föräldraledigheten?


Beror som sagt på min jobbsituation. Om jag är arbetslös är det ju vettigare att jag är hemma och David jobbar men hittar jag något får David ta det som återstår då.

När är bebisen beräknad att komma?
24 januari 2014. Tur att det inte blev tidigare, vill ju hellre ha en januari-bebis än en december-bebis :)

25 augusti 2013

Hej!
Väntar på att mamma ska komma hit så vi kan åka på loppis, ska leta efter en byrå till pyret. Vi har ju tänkt ha skötbordet i bebisrummet för att det inte ska bli supertrångt i badrummen och eftersom alla skötbord antingen är skitfula eller svindyra så har jag kommit på en jätte bra plan involverande en byrå, lite färg, trä och min snälla pappa. Vi ska alltså ha en skiva ovanpå byrån med skötbord och sedan måla allt vitt. Kommer bli awesome! Btw har jag bytt till gravidbyxor nu, och förutom att de är supersköna så ser man extra gravid ut! Magen blev helt plötsligt jätte stor haha, i love it :)
 
Efter loppisen blir det film, matlagning och valpmys hemma hos våra kompisar Elin och Anders. Vi ska se på skräckfilm har killarna bestämt. Som tur är har jag redan sett den filmen så jag slipper bli så rädd hihi.
 
Kanin jag virkat till pyret. Mamma har kommit nu, hon säger att den ser ut som nasse i nalle puh, det är en kanin juuuu!
 
 

Ultraljud nr 2

Var på återbesök på sjukhuset idag för att göra det andra ultraljudet. Det konstiga var fortfarande kvar men barnmorskan fick tag på en läkare som kunde konstatera på typ 3 sekunder att det var ett blodkärl vid navelsträngen som var lite stort men definitivt inget allvarligt, så skönt! Nu kan vi andas ut och vi fick ju som sagt se vårat pyre en gång till. Men det var en envis rackare som inte ville visa ansiktet trots att barnmorskan putta på den som sjutton, pyret bara vifta med ben och armar i protest. Envisheten kommer helt klart från min sida hehehe, stackars David.
 
 

Ultaljud

Hej!
 
I fredags var vi på ultraljud och titta på vårat pyre. Jag var helt säker på att det inte ens skulle finnas något där inne, jätte dumt men så var det. Pyret fanns och såg mest ut som en alien än så länge. Vi låg där och titta på den medans barnmorskan mätte och tittade så allt fanns med. Sen tittade hon jätte länge på ett speciellt ställe och säger sedan "anledningen att jag tittar så länge just här är för att det finns en vätskeansamling här som jag inte vet vad det är". Huh vilken hemsk känsla. Så nu ska vi dit nästa vecka också för att se om det finns kvar, gör det det så ska en läkare titta på det. Barnmorskan sa att det inte var något allvarligt men man kan ju ändå inte låta bli att undra om det är så eller om hon bara säger så för att vi inte ska oroa oss.. Så nu håller vi tummarna för att det ska vara borta till nästa gång, hon sa att det kan vara så att man ser något och nästa gång är det borta så jag hoppas att det blir så och att vi bara får se pyret en extra gång istället.
 
Mage i v 17. Vi låg nästan exakt som vi trodde, ska bara byta vecka på söndagar istället för måndagar nu. BF 24 januari.
 
 

11 augusti 2013

Godmorgon säger jag trots att klockan är 15. Jag gick nämligen och sov 2-3 timmar till efter frukost och tvätt. Igår var vi på inflyttningsfest hos en kompis så jag var lite trötter. Den nyinflyttade hade sin kusin från Italien och hans kompisar där så vi fick sjunga svenska nationalsången för dem, dock blev det lite pinsamt när alla sluta sjunga när det kom till typ andra versen... Men så långt brukar man ju inte sjunga hihi :) Som tur vad gjorde Italienarna likadant när de sjöng sin nationalsång för oss. Nu kommer snart kompisar hit och tittar på film med oss. Orkar nog inte med så jätte mycket mer idag :)
 
Lyckades även få min första punktering i går. Lagom kul! :( Tur att vi hade killar med oss som kunde fixa det.