Nytt år

Jag har nog inte haft nyårslöften sen jag gick i mellanstadiet så istället tänkte jag skriva en lista på saker jag vill göra under 2014, utan några löften :)
 
 
- Fira ettårig bröllopsdag på Lundsbrunn Spa med David. Eftersom det är i november så borde vi ju kunna vara i från våran plutt en natt då. Kanske..
 
- Komma igång med träningen igen och få tillbaka min ork. Crosstrainer medans pyret ligger i babysittern, promenader med barnvagn och gymma med David medans bebis sover i sin barnvagn hoppas vi ska kunna fungera. Ingen press första tiden dock, ska börja försiktigt.
 
- Börja jobba igen så pyret får vara hemma med sin pappa också. Till hösten hade jag tänkt när jag varit hemma cirka ett halvår, men det får vi väl se hur jobbmarknaden är då.
 
- En riktigt mysig sommar med mer aktiviteter än förra. Semestern inträffade samtidigt som gravidillamåendets värsta fas kickade in så för att nästa ska bli bättre krävs inte mycket. 
 
- Spara massa pengar! Det har inte känts som vi haft något bra system men nu senaste veckorna har vi pratat igenom allt ordentligt och gjort upp en plan så nu är det bara ett möte med banken som saknas. 
 

Bästa dagen 2013!
 
 

Tallrikshylla

Si så där 5 min efter att pappa gjort klart skötbordsbyrån kom jag på ett nytt projekt åt honom. Det här är ju dock inte något som bebis behöver inom den närmsta framtiden, jag har sagt att jag blir glad om han får den i 1-års present. Det är i alla fall en så kallad tallrikshylla att ställa böcker i. Dock är de oftast ganska stora och inte alls i den storleken jag vill ha, pyrets rum är ju ganska litet. Men jag tänker att det skulle vara fint om man kan se böckerna och om man ska läsa godnattsaga så ser han dem tydligt. Jag har sett att de har såna på många förskolor jag jobbat på men de är som sagt väldigt stora.
 
Ungefär en sån här har jag tänkt. Tror det kommer bli toppenfint! Tur att min pappa kan sånt där :)
 
 

29 december 2013

Hej!
Senaste dagarna har vi tagit det lungt och de sista 2013-dagarna kommer också bli lugna, för jag har blivit jätte rädd för att bebis ska bestämma sig att komma typ 31 december eller så. Så lugna aktiviteter och mycket vila blir det nu! Idag har vi varit hos m&p, David skulle bli klippt och måla tripptrappstol. Jag passade på att sy lakan och sedan när David kom in satte jag honom i arbete med det också. Lyckades bli yr så David fick göra klart, nu är han stolt över att han fixa det själv, haha!
 
Imorgon blir det en kort shoppingtur i Skövde innan vi ska åka till svärföräldrarna på bröllopsdagsmiddag. Jag har redan beställt lite på rean men kände att det kunde vara kul att hitta på något nu när David är ledig. Så skönt att titta på vanliga kläder igen, även om det är ett tag kvar så kan man ju tjuvstarta lite. Jag använder ju fortfarande delvis en del kläder jag hade innan och jag har bara beställt saker som man kan ha med lite mage sen direkt efter bebis kommit innan magen krymper.
 
Det syns nog inte, men gränsen för min mage är jätte tydlig. Ser ut som någon tagit en stor ägghalva och klistrat på den vanliga kroppen, mamma var helt facinerad. V 37
 
 
 
 
 

25 december 2013

Hej och god jul!
 
Gårdagen var bra, vi sov över hos mina föräldrar och började morgonen med att öppna paket där. Sedan åkte vi vidare till faster och åt lunch där. Slutligen blev det kvällsmat hemma hos Davids syster. Jag fick bland annat en Kånken-ryggsäck, mammaklänning att ha på julafton samt nyår och pussel. Det var mysigt och jag fick min efterlängtade ris a la malta. Dock fick jag mot kvällen väldigt ont i ryggen och mådde illa, det var lite tråkigt men jag hade ju suttit mer än vanligt så det var kanske inte så konstigt.
 
Nu ska vi snart åka i väg till mina föräldrar igen för ikväll kommer mammas sida av släkten över för julgröt och julklappslotteri. Vi har även hunnit med ett besök hos en kompis och övat på hennes fyramånaders bebis. Vi satte på honom kläder och var oroliga att vi skulle bryta av armarna.. Men det gick tillslut haha.
 
Här är våran vagga, den står redo i sovrummet. Kuddfodralet är lite litet men jag ska sy nya sängkläder. Trullsgodkänd var den i alla fall :)
 
 

23 december 2013

I skrivande stund är klockan 05:44 och jag har varit vaken sedan 3... Tydligen är det vanligt att man börjar sova dåligt i slutet för att vänja sig inför att vara vaken på natten med bebis sen. Ska snart gå och krypa ner hos David igen (han sover som en stock såklart...).
 
Igår var pappa här och lämnade av skötbordsbyrån, vagga och hjälpte David skruva upp Trulls nya "trappsteg". När han hoppa på de gamla så blev det så tungt att de ramla ner så pappa gjorde nya. Skötbordsbyrån var ett projekt som började med att jag tyckte alla skötbord var så himla fula och dessutom skulle det bli väldigt trångt i badrummet. Hittade lite olika byråar med skötbord ovanpå men de var ju svindyra. Så då köpte vi en byrå och sedan var pappa snäll och byggde ett skötbord ovanpå. Från början skulle det bara vara en skiva, men han byggde även till blöjförvaring i bak och ett fack under (så det blev samma höjd som en köksbänk typ = bra arbetshöjd). Supernöjda! Nu ligger alla kläder nytvättade och nerstoppade där i väntan på den lille!
 
 
 

v 36

Fostret börjar förbereda sig på att födas. Det tränar andning, men inte när det sover djupt. Fostret har nu längre perioder av både sömn och aktivitet. Det rör sig lika ofta som förut men kan inte ta ut svängarna på samma sätt. Därför upplever man oftare att det i stället puffar och gör svepande rörelser.

Njurarna är nu färdigutvecklade. Fostret har blivit omkring 47 centimeter långt. Det lägger på sig ungefär fjorton gram fett varje dag, och väger i den här veckan runt 2,6 kilo. Pojkar är ofta något tyngre än flickor. Det skiljer ungefär etthundra till två hundra gram mellan pojkar och flickor.

1177.se

Lilla David :)

 

 


20 december 2013

Hej!
 
Fredag och bara några dagar kvar till julafton! Ska bli supermysigt, längtar efter min fina klänning som ligger nerpackad i ett paket. När man går omkring i samma kläder i sex månader är det trevligt med något lite finare, inga vanliga finkläder passar ju och man vill ju inte lägga hur mycket pengar som helst på mammakläder, man har ju dem bara en begränsad tid. Sen ska vi på bröllop på nyår också så jag har användning utav min klänning mer än vid jul :)
 
Idag har Linnea och Freia varit här och hälsat på. Vi har fikat och pratat graviditet, förlossning och skvallrat lite hihi. Och Freia lekte förfullt med Trulls kattleksaker, toppen att någon tycker att de är roliga, Trulls gör det ju inte. Om några timmar blir jag upphämtad av m&p, vi ska åka på den numera årliga julsammansvärmningen hos min morbror. Det ska bli kul, men tror det blir en sen kväll så risken finns att jag somnar innan den är slut! Tur att jag får skjuts i alla fall, hade inte velat köra hem så sent själv.
 
Jag idag!
 
 

17 december 2013

Idag har vi varit i Mariestad och haft förlossningssamtal. Egentligen skulle det vara i Töreboda men det blev fel så vi fick ta det i Mariestad där barnmorskan vanligtvis jobbar. Vi kunde bokat om men jag kände att jag ville ha samtalet med henne ändå i Mariestad eftersom vi verkligen gillar den barnmorskan. Samtalet gick bra, vi gick igenom hur vi upplevt hela graviditeten och hur vi ser på förlossningen. Nu börjar det kännas verkligt! Känns ibland inte som att att man förstår att det är en bebis i magen. Den är stor och det är något som rör sig där inne, men att det skulle vara en bebis känns nästan absurt. Blir nog mer verkligt med nästa, när man vet att det verkligen är en bebis :)
 
Babynest som vi har beställt till bebis. Det har inte kommit än så ska bli spännande att se sen hur det ser ut.
 

16 december 2013

Hej!
 
Idag har lillebror varit här och hälsat på. Han bara ringde på dörren helt plötsligt och har varit här ett par timmar. Han kom hem från Karlstad i går och har bara träffat honom typ tre gånger på hela hösten. Så vi har hängt, ätit mat och tittat på tv. Filip fastna i intrigerna i någon housewives-serie haha. Vi har även tittat på pyrets grejer och ojat oss över hans små bebisstrumpor hihi :)
 
Resten av kvällen ska jag ta det lungt. Har känt mig konstig senaste dygnet, vaknade inatt med en konstig känsla i ryggen. Det var typ obehagligt/ont och jag gick upp och tog alvedon men det gick inte över. En del förlossningar börjar ju med ryggont så jag blev lite nervös där. Men nu har det lugnat ner sig så det var ju skönt. Bara en månad och en vecka kvar i morgon! Han kan ju vänta till 2014 i alla fall :)
 
Blivande morbror Filip
 
 
 

15 december 2013

Efter en hel lördag fylld med godisbakande hemma hos m&p blir det en lugn söndag. David var sugen på att bjuda över några kompisar för att titta på film så vi får se vad som händer. Själv känner jag mest för att sova. Den här tröttheten är helt galen, jag skulle lätt kunna somna 19 varje kväll, sova till 7 nästa morgon och sedan ta en två timmar tupplur mitt på dagen utan problem! Men ska försöka låta bli idag hihi. Just nu sitter jag med min fina pippimugg som min farmor målat och letar tyg till bebissängkläder. Tog hem sängkläderna mamma hade och kom fram till att vi nog behöver mer kuddfodral och lakan, och så ska jag sy ett till påslakan. Vi ska ha en vagga som jag och bror hade de första månaderna, visar bild sen när pappa kört hit den :)
 
Bebismage idag, v 35.
 
 

13 december 2013

Det som David var allra oroligast för innan jag blev gravid var att han skulle behöva stå ut med nio månaders humörsvängningar. Jag har nämligen en förmåga att bli både arg, ledsen och grinig helt utan anledning och det var så han trodde jag skulle vara hela tiden. Men mina hormoner verkar ha varit upptagna med att göra mig illamående i stället så jag har varit precis som vanligt.
 
Igår var dock undantag. Har inte varit så grinig på evigheter, men det var kanske inte så konstigt. Hade så ont i ryggen att jag knappt kunde köra hem från Sjötorp.  När jag väl kom hem parkera jag mig själv liggande i soffan och David fick hjälpa mig med att hämta saker, inte alls kul! Men nu har jag fått tid till sjukgymnast, måste dock vänta till mellandagarna. Hoppas att de ska kunna se varför det blir så eftersom det inte är foglossning och det inte verkar vara pågrund utav att magen är tung. Eftersom det är jul snart blir det nog inte så mycket mer jobb på ett tag heller så då behöver jag inte bli lika dålig som i går. När jag vakna var allt som vanligt igen, men det brukar komma under dagen.
 
Saknar! Slutkörd på gymmet.
 
 

11 december 2013

Heeej!
 
Idag är jag trööött! Har varit och jobbat både idag och i går och eftersom det varit dåligt med jobb de senaste veckorna så blir jag extra trött när det väl blir. Men nu ska jag bara jobba max en månad till, barnmorskan sa att det är viktigt att ta det lungt en stund innan om det går så nästan två veckor innan BF tänkte jag att jag går på mammaledighet. Om inte bebis bestämmer sig för att komma tidigare vill säga ;) Pappa tycker bebis ska komma på hans födelsedag den 10:e och då blir det ju exakt två veckor tidigare. Nu ska jag ta det lungt med en kopp te och sedan blir det sängen tidigt för ska jobba i morgon också.
 
Liten Nathalie :)
 
 

Vi längtar efter dig!

 

9 december 2013

Hej!
 
I helgen har jag varit hemma en sväng hemma hos mamma. Vi babbla hela förmiddagen,  åt gulashsoppa och sedan åkte vi till pappas morbror för en fika. Mamma och pappa klämde på bebismagen som börjar bli stooor nu, fick låna hem brors skidjacka eftersom det börjar bli tajt under min vanliga jacka. Pappas termobyxor har jag lånat sedan innan eftersom jag behöver ha det när jag jobbar på förskolorna.
 
Igår snöade det hela dagen så på kvällen var vi ute och grävde fram bilen i fall jag fick jobba. Dock har jag MVC i dag så då blir jag tillgänglig mindre tid vilket gör att jag antagligen inte får jobba, men det är inte så bra för min rygg om jag skulle behöva skotta allt själv idag. Vi tror att det är för att jag svankar ganska mycket normalt med ryggen i vanliga fall som gör att jag får så ont, för nu kan jag inte det för magen är i vägen i fram typ. Får ont när jag sitter ner, inte när jag står, annars skulle jag ju kunna ha ont för att magen är tung. Ibland blir det bättre när jag står, men det enda som är skönt för ryggen är att ligga i sängen och det kan jag ju inte göra hela dagen :)
 
 

6 december 2013

Idag har vi trotsat snöovädret och gjort lite ärenden i Mariestad. David är ledig idag eftersom vi ska på föräldrautbildning snart så då passade vi på att åka i väg för att bland annat hämta matta till bagageutrymmet i bilen, storhandla och köpa nya handdukar. Hade hela korgen full med handdukar inne på Jysk, vi skulle ha till skötbädden så att den inte blir nerbajsad och handdukar att ha med i skötväskan. Sedan köpte vi ett nytt set att ha inne på toaletten. Så jaa.. det blev några stycken!
 
Var även inne en sväng i centrum och gick och kikade. Inne på Kappahl blev det ett par byxor, strumpor och hjälmmössor till pyret. Vi köpte hjälpmössor i Ullared men de försvann!? Ingen aning om vart de tog vägen. Om de var med i kassan eller inte vet vi inte heller, hem kom de i alla fall inte..
 
 
 
 

4 december 2013

Hej!
 
Ligger i soffan och snorar, här har jag hängt de senaste dagarna eftersom jag inte fått jobba men eftersom jag är krasslig kanske det är lika bra? Jag har börjat titta på en ny serie, Downton Abbey. Den utspelar sig runt första världskriget och låter som ett riktigt sömnpiller men när man fastnat så går det inte att sluta titta.
 
Var ute och gick en liten promenad förut och på vägen hem gick vi förbi Systemet. De hade fått in Xide Winter och det var lite irriterande att jag inte kan testa den nu, men vi köpte en ändå så sparar vi den. Jag brukar inte gilla söta drycker men testar sommar- och vinterspecial ändå, för att det är kul. Årets smak är Tangelo Ginger, hoppas den är god! Låter ju juligt i alla fall :)