Dagens shopping

Idag var jag och mamma iväg till Skövde, jag kom hem med nio (!) påsar så det får nog klassas som en lyckad shoppingrunda. Det blev en hel del till mig och en hel del till Charlie. Vi behövde lite sommarkläder. Bebisar ska vara påklädda i solen men han kan ju inte svettas ihjäl i långärmat hela sommaren, får hålla oss i skuggan och inomhus där han kan ha lite eller inga kläder. Jag fick i uppgift att försöka hitta lite till David också men vågade inte köpa något, bättre han får välja själv.
 
Favoriter från dagen! Bodyn med djur på är för stor än men den var så söt att jag inte kunde låta bli ;)
 
 

B&J Greek style

Känns lite som det är lördag idag eftersom David är ledig, men han är ledig hela 4 dagar till! Jätte skönt. Efter promenaden köpte vi lite gottit till kvällen. För min del blev det B&J Greek style. Älskar B&J och älskar frozen youghurt så var ju tvungen att testa alla tre som finns i Sverige. Det finns tydligen fler smaker men inte här än :( Men tror faktiskt Yollibox är godare.
 
Vanilla Honey Caramel - 3/5
 
Raspberry Fudge Chunk - 4/5
 
Strawberry Shortcake - 4/5
 
 

29 maj 2014

Hej!
 
Idag är det fullt med folk utanför våran lägenhet. Målet till Viken Runt är nämligen precis utanför ytterdörren. Jag, mamma och Charlie var en sväng på en loppis i Halna och så gick vi lite i affärerna här. När vi kom tillbaka fick mormor i uppgift att byta blöja och råkade bli "sprutlackerad" av Charlie hahah! Höll på att dö av skratt. Hon fick låna en tröja så hon slapp åka hem i bara underkläder.
 
Nu sover busungen gott. Han var så duktig och somna om själv idag, det har varit ett problem annars att han vaknar och sedan blir han så glad när vi kommer in att han blir pigg igen. Men inte idag! Vi fick jobba lite för att han skulle vara lagom trött i går kväll och det gick bra, han var inte lika grinig då. Ska nog ta en promenad sen vid fyra så han sover tillräckligt länge idag också.
 
Utsikten från våran balkong!
 
 
 

26 maj 2014

Hej!
 
Just nu är vi hemma på lite lunch, har varit på babymassage och snart ska vi dit igen på föräldragrupp så blir bara en snabbis hemma. Tur att vi bor så nära. Tänkte visa vad jag shoppade i fredags, kände att jag hade behov av lite nya sommarkläder så fick bli shorts och en enkel tshirt. Ska iväg på bebis- och gubbfri shopping  med mamma på fredag men det kan ju bli så att man inte hittar något så var ju bäst att passa på ;)
 
Från mandeldesign.
 
 

25 maj 2014

För ett år sedan hade jag vetat om i tre dagar att vi hade en liten bebbe i magen och idag firar vi min första mors dag! David jobbade på förmiddagen men sedan fick jag blommor och choklad. Egentligen skulle jag få ett paket också men det har inte kommit trots att han beställde i god tid. Får visa sen när det kommer :)
 
Nu har vi haft mamma med dejt här på besök. Zlatan kunde inte så pappa blev den utvalda ha ha. Vi bjöd på smördegsinbakad fläskfile med ädelost, rusti och portvinssås. Till efterätt blev det favorit i repris, grekisk yoghurt med pistagenötter, björnbär och honung, super enkelt och super gott! Nu söver David Charlie, givetvis bara för att det har gått så bra med sömnen i veckan så skriker han idag när det är David tur, suck. Men han somna i alla fall helt själv i sin säng på sina tupplurer idag medans jag var i köket, framsteg!
 
 
 

24 maj 2014

Hej!
 
Idag ska vi ut med kompisar och äta på Mandys. Vi ska åka och lämna Charlie hos farmor och farfar så snart han vaknat så vi hinner fira svärmor lite innan vi åker därifrån. Medans jag vänta tänkte jag skriva ett blogginlägg, men kom på att jag inte hade någon bra bild. Så efter morgonens inlägg om selfies tänkte jag ta en bild på mig själv och samtidigt visa mina nya supersköna jeans. Kom på varför jag sluta ta kort på mig själv efter typ tio bilder, man ser ju jätte rolig ut på alla haha.
 
Bjuder på de här två, jeansen kommer från Lager 157.
 
 

I bildarkivet

Som ni säkert kan se ändrade jag header igår. När jag höll på och greja med den i bildarkivet hitta jag massa gamla roliga bilder. Har ju haft bloggen i ganska många år men bara bloggat i vissa perioder. Har i alla fall gjort ett bildcollage. Ett tag tog jag kort på vad jag hade på mig för det skulle man ju visa i sin blogg, haha. Nu för tiden blir det ju inte riktigt lika många selfies..
 
 

23 maj 2014

Fredagar när David jobbar em är de tråkigaste vardagarna att vara hemma! Men idag åkte vi till Jonna i Hassle och umgicks med henne ett tag. När vi ändå var där åkte vi en sväng till m&p efter och fick käk. Nu sover skrutten för natten och jag roar mig med lite internetshopping hihi. Så blev en ganska bra fredag till slut.
 
Funderar på om jag ska klippa av mig håret igen, till den längden jag hade när jag jobba i Örebro. Men gillar ju mitt långa hår och man kan inte göra alla mina "vanliga" frisyrer med den kortare.. Hade jag inte velat spara ut till bröllopet hade jag behållt det kortare längre. Ååååååh beslutsångest!
 
Den "korta"
 
 

Det där med sömnen

Den allra vanligaste frågan vi får av familj, de på öppna förskolan och okända på stan är "Får ni sova något?". Vet inte riktigt hur det kommer sig, kanske kan man gotta sig om någon sovit dåligt eller så känner igen sig. Men sen Charlie var 2 månader ungefär får vi sova ganska bra. David nattar den veckan han jobbar fm och jag den veckan han jobbar em. Det går oftast bättre när jag nattar, han har blivit lite av en mammadink men det blir ju inget bra om jag nattar alla kvällar.
 
Så här såg det ut idag:
 
17:00 vakna Charlie från sin tupplur. Vi gör lite allt möjligt, Charlie leker i babysittern osv.
 
18:00 får han mat och sedan tappar jag upp ett bad till honom. Sedan får han ligga på vardagsrumsgolvet och få babymassage, efter det nakenfisar han en stund.
 
18:45 börjar Charlie bli trött. Får sitta bredvid honom och roa honom med leksaker då han inte orkar roa sig själv längre.
 
19:15 sätter vi oss i soffan och jag läser en bok tre gånger (kort bok och barn gillar repetition). Efter det går vi in i sovrummet som jag har mörklagt och så har vi det varmt och mysigt medans han får sin kvällsmat. Ibland somnar han då men idag fick han nappen när han var mätt och så la jag honom i hans säng.
 
19:40 Charlie har somnat. Sitter kvar en stund extra så han somnat ordentligt innan jag går ut. Vaknar han för snart så får man typ börja om igen. Han brukar somna rätt lätt nu efter att han börja "gosa in sig" i örngottet, han stoppar in handen i öppningen och sedan myser han med det som om det vore en snutte.
 
Fram till cirka kl 21 kan han vakna igen men efter det brukar han sova till någon gång mellan 3-5 då han vill ha mat och sedan vaknar han var tredje timme för mat. Dock har han de senaste dagarna inte kunnat sova så mycket på morgonen så David har fått gå upp med honom vid 5-6, innan har han sovit till 7-8. Idag gjorde vi mycket myssaker vilket säkert bidrog till att han somna så snabbt. Nu får vi hålla tummarna att det håller i sig och han inte ändrar sina sovrutiner till det sämre.
 
Liten Nathalie :)
 
 
 
 

20 maj 2014

Efter att ha skrivit så mycket om tradera tänkte jag visa lite vad jag shoppat där senaste tiden. Byxor från KappAhl och Polarn och pyret. Bodys från KappAhl Newbie och kofta från Me too. Jag har ju koll på vad saker kostar att köpa i affär och jag betala inte ens en tredjedel inkl frakt för sånt som knappt är använt :) Detta är i 74 så det kommer dröja till typ augusti innan han kan använda det, men jag gillar att ligga före. Storlekarna är så olika att han har allt från 62 til 74 just nu beroende på hur stort/smått det är.
 
 

16 maj 2014

Här sitter jag och väntar på att Charlie ska somna. Han har lärt sig att somna i sin egen säng utan att vi söver honom i famnen, men man måste skaka på sängen tills han somnar (vi har speciella tassar på sängen). Min plan nu är att bara skaka tills han är på väg att somna men inte riktigt somnat och sedan skaka mindre och mindre tills jag bara behöver sitta bredvid. Sedan ska jag sitta kortare stunder tills jag kan lägga ner honom och han somnar själv (förhoppningsvis). Det känns så brutalt att bara lägga ner honom och så får han skrika tills han somnar, tror att detta kommer gå bättre.. Vi får se hur det går! Det är svårare på kvällarna för då är han ofta grinigare men om jag börjar på dagarna så kanske det går lättare på kvällarna också.
 
Bild på den nu sövda bebisen när vi var i Karlstad, älskar sin nya "molekyl". Med ett sådant namn och sådant pris måste han ju bli smart av den ;)
 
 
 
 

15 maj 2014

Hej!
 
Idag har jag spenderat dagen på torget, öppna förskolan och gymmet! Kom på att jag inte har berättat hur det gick med min "utmaning" med träningsschemat. Det gick bra, körde fem veckor istället för fyra eftersom jag var sjuk en halv vecka. Måttbandet visar fem cm mindre runt magen och hållningen har blivit myyyycket bättre. Dessutom orkar jag ha Charlie i bärselen längre och jag springer numera 25 min tre gånger i veckan. Ska dock öka det igen för känner att det inte är särskilt jobbigt. Idag gjorde jag även plankan en hel minut i sträck! Vågen har jag inte ställt mig på men eftersom jag inte hade någon mammavikt kvar innan spelar det ingen roll.
 
Bild efter dagens gympass! Charlie låg på en madrass och gymma han också :)
 
 

Önskelista

Nu är det inte så jätte långt kvar till min födelsedag! På önskelistan står:
 
1. Bidrag till nya träningsskor, vill ha nyare variant av dem jag har. På Nikes hemsida kan man göra en egen model om man har lust, se bild på den jag gjorde nedan.
 
2. Rosti Mepal-redskap. Har sett att det finns massa fina redskap på Järnia i Mariestad, vi har en del redan men de är så bra så vill gärna ha fler i fina färger.
 
3. Presentkort på favoritwebbshoppen Mandeldesign.se.
 
 
 

13 maj 2014

Hej!
 
Just nu sitter jag och tittar på tradera, fyller på minneslistan. Det kom två paket i dag med saker därifrån. Jag satsar på att ha 50/50 med nya och begagnade kläder till Charlie men det från tradera är så himla mycket finare än på klädbytardagarna. Det som kom idag var knappt använt och från bra märken.
 
Bra tips om man är sugen på att handla på tradera:
 
1. Köp inget du inte skulle kunna tänka dig köpa i affär.
2. Räkna alltid med frakten som en del av totalsumman.
3. Titta noga på bilderna och leta efter tecken på blekning/tvättnoppror.
4. Håll koll på vad saker och ting kostar utanför tradera.
5. Bestäm innan vad ditt maxbud är, annars kan de bli dyrt (tävlingsinstinkten sätter in).
 
Jag vet att det är många som är anti att köpa second hand, häromdagen var den en bekant som sa att hon inte ens kunde tänka sig begagnade möbler vilket jag nog skulle tycka var det "minst jobbiga" om jag hade något problem med det. Men jag tycker bara det är kul och ett bra sätt att återvinna, en av mina mest använda klänningar köpte jag för en tjugo på tradera när jag var fattig shoppingsugen student. Men det är nog för att m&p shoppar så mycket på tradera också, det smittar! :)
 
Gammal bild på Charliemagen! Tänk att han fick plats där inne..
 
 

11 maj 2014

Hej!
 
Helgen har bestått av en heldag med pyssel hemma hos Malin med mamma och sedan en heldag med att sy! Kl sex gav jag dock upp med mina syprojekt för då orkade jag inte mer! Men hade sytt klart de viktigaste då, har mer sängkläder till Charlie att sy men det är ju så himla mycket att sicksacka så jag tar tag i det en annan dag. Nu håller David på att natta Charlie sedan blir det någon serie i soffan resten av kvällen.
 
Charlie var världens snällaste bebis igår så hann göra flera armband till mig själv! :)
 
 

9 maj 2014

Förra helgen kom m&p och Filip hem från USA och hade med sig presenter till Charlie. Jag fick också en liten present, nya converse men det hade jag beställt innan hihi. Charlie fick likadana men de är lite stora än så han får vänta ett tag innan han kan ha dem. Vi kommer vara coolast i stan han och jag med likadana solglasögon och likadana skor ;)
 
 

7 maj 2014

Hej!
 
Idag har det varit kaos, tror Charlie har någon slags växtperiod just nu för han har velat ha mycket mer mat än vanligt. Samtidigt har han inte velat sova alls och när jag tillslut fick honom att somna började grannarna snickra och borra på vinden precis ovanför så det nästan skaka i hela lägenheten. Så bestämde mig för att ge mig ut i regnet för att han skulle sova lite men då ville han inte sova alls, låg bara där och tittade.
 
Nu sover skrutten för natten i alla fall och jag ska nog krypa ner snart jag också, tänkte bara visa Davids nya tatuering eftersom Jonna ville se den :)
 
 

Lilla barn

Hade jag kunnat sjunga hade jag valt den här låten till dopet, så fin!
 

Blogglista

Hur har din dag varit?
Lugn! David har varit och tatuerat sig, Charlie sovit så jag har roat mig med att förstöra blöjtårtan och gjort en lång minneslista på Tradera.

Vad skulle du ha hetat om du inte fått det namn du har nu?
Antagligen något med max två stavelser. Pappa tycker namn bara ska ha två för det blir så jobbigt att säga annars. Nathalie blev det ju för att mamma hade bestämt det långt innan.

Vilket är ditt största beroende?
Kaffe? Tradera? ( iiihhh kommer jag vinna, kommer jag inte vinna!?! 3 sekunder kvar!!! )

Vad gör du när ingen annan ser?
Äter alldeles för mycket onyttigt :)

Finns det något helt vanligt en gör som du tycker är ovanligt roligt?
Kanske inte roligt men det är skööönt att vara i köket och pyssla, vara lite vuxen och inte roa bebis hela dagen.

Om du skulle bli psykiskt sjuk, vilken sorts sjukdom skulle du drabbas av?
Manodepressiv.

Vad beställer du på krogen?
Rosa pantern antagligen, eftersom det är den enda drinken jag kommer på att jag någonsin beställt.

Vilken är din största skräck?
Att något skulle hända med Charlie. Eller att någon skulle stå och stirra på mig på andra sidan dörren om jag råkar titta ut genom titthålet sent på kvällen.

Hur gör man för att ragga på dig?
Vet inte om det går, brukar aldrig märka något ändå. David fick verkligen tala klarspråk för att jag ska fatta att han var intresserad den där juldagen för x antal år sedan.

Vad har du funderat över på sistone?
Massa på dopet. David är inte så organiserande eller så kanske det är så att jag inte låter honom? Kontrollfreak..

När skäms du?
När någon kommer och knackar på oväntat och man sedan upptäcker att man ser för jävlig ut, typ mjölkfläckar på kläderna och bebiskräk i håret.

Vem är den mest kända människa du talat med?
Typ tjejerna i det där bandet Friends när jag var 10.

Vilket uttryck använder du lite för ofta?
"Ont ska med ont fördrivas". Mammas fel.

Har du någon gång fått en konstig komplimang som varit bra ändå?
Antagligen något David sagt, han har en förmåga att mena något annat än vad han säger.

Vilket är ditt vanligaste vardagsproblem?
Uttråkning alternativt hur jag ska lyckas få äta min lunch sittandes.

Vad gör du när du är ledsen?
Gosar med bebis, luktar på bebis, tittar på bebis.

Om du bara fick ha på dig en sak för resten av ditt liv, vad skulle det då vara?
Något hållbart typ militärkläder. Vore lite jobbigt om de gick sönder efter ett tag.

Har du någon gång slagit någon?
Har nog slagits med brosan några gånger, men det var ju ett tag sedan.

Vad ser du fram emot just nu?
Pysseldagen på lördag. Och min mors dags present, japp jag har fått välja själv som vanligt.

Doppresenter

Några av alla Charlies doppresenter. Han fick en hel del pengar också som vi ska sätta in på ett konto till honom. Trulls var också väldigt intresserad av alla saker, han råka komma med på flera bilder hihi.
 
 

Charlies dop

Hej!
 
Idag har vi haft Charlies dop och det är såååå skönt att det är över! Vi är supertrötta alla tre nu men det var en lyckad dag. Charlie var nöjd tills efter han fått vatten på huvudet, då blev han trött och ledsen och skrek sig igenom min kusins solosång haha. Men hade ju sagt till honom innan att det var okej att skrika på sitt eget dop men vara snäll på andras så det var väl antagligen mitt fel ;). Många fina presenter fick han, tänkte visa några i ett inlägg senare.
 
Uppdukat för fika efteråt. Vi baka häften själva och så fick vi hjälp av mamma och svärmor med resten :) För att göra det hela lite festligare hade vi C:n på kakor, blåfärgad kokos på chokladbollarna och så gjorde jag cake pops för att det ser kul ut.
 
 

2 maj 2014

Hej!
 
Denna veckan har vi verkligen fullt upp, dels för att David är ledig och man vill passa på att göra saker, dels för att Charlies dop är på söndag. Idag har vi hunnit med att träna, baka till dop och så har jag lagat moussaka till lunch. När vi har ätit ska vi åka till Charlies farmor och farfar för David ska tvätta bil och jag ska tvätta bebiskläder. Inte en lugn stund med andra ord.
 
I onsdag vände våran plutt även på sig för första gången. Jag var hemma hos Mikaela och när jag bytt på honom så överaska han oss med en vändning. Igår fick han demostrera sin nya lärdom många gånger, David ville se och även farmor och faster, han var nog lite trött på oss mot slutet av dagen haha. Dock tror jag det kommer ta ett tag innan han vänder sig från rygg till mage, han gillar nämligen inte att ligga på mage. Blir så glad för Charlies skull, världen blev liiiite större helt plötsligt. Tänk vad stor den kommer bli när han börjar krypa och gå! :)
 
Testat nytt lyxgodis (= lite och dyrt), lakritsen var för skarp så den får 3/5, men chokladen var mumma, 5/5!