25 oktober 2015

Finns det något mysigare än att starta dagen med att ligga ihoptryckta alla tre (fyra?) på en 90-madrass i Cs rum? Nej tror inte det. Jag skulle egentligen ha sovmorgon idag men eftersom C var så trött efter mormors födelsedagskalas igår så sov han så länge att jag hann vakna innan haha. Igår var det även klädbytardag så jag var och fyndade lite till både mini och C.
 
Mini behöver ju inte så mycket grejer eftersom vi har kvar det mesta av Cs saker, men en del som blev fläckigt och inte längre var fint skänkte vi bort. Overallen vi hade till C var konstig i modellen, men eftersom han inte var ute så mycket när han var liten brydde vi oss inte. Mini kommer ju dock få vara ute mer eftersom C behöver komma ut så då har vi skaffat en ny overall. Även införskaffande av strumpor som sitter kvar på foten står på listan! C fick en lite dyrare modell i present så tänkte köpa fler såna i fler storlekar.
 
 

15 oktober 2015

Ligger hemma och är sjuker, David jobbar och Charlie är på förskolan. De fick hämta mig igår på jobbet för jag fick migrän och idag har jag även ont i halsen så har spenderat dagen i soffan och tyckt synd om mig själv. Nu är jag rastlös så tänkte dela med mig av lite inredningsplaner för huset. Vi ska ta det pö om pö och långsamt eftersom vi kommer ha två små barn samtidigt. 
 
Det första rummet vi ska göra är Charlies, så vi slipper flytta honom från hans rum mer sen. Om det sker innan vi flyttar in eller inte får vi se... Det är någon matta där inne just nu så vi får se lite vad som gömmer sig där under, men tanken är nytt golv, tak och nya tapeter. Vi har tittat lite på tapeter och jag vill nog ha tapet med trädstammar i hans rum, vill ha något diskret pga av alla färgglada leksaker men som ändå inte är tråkig.
 
Nästa inredningssteg är vardagsrummet (vi har lite annat som inte är inredningsrelaterat innan också). Där vill jag ha liggande panel på ena långsidan, den som är mitt emot fönstret. Resten vill jag ha någon diskret mönstrad ljusgrå tapet. Kommer inte ihåg hur golvet ser ut men det är trägolv där så får känna efter lite sen när det är dags hur vi ska göra med det.
 
Köket och allrummet ska få flyta ihop lite mer. Vi ska ta ner väggarna vid köket och öppna upp det. Sedan ska köket vara som ett U där inne och så har vi ett stort matsalsbord i allrummet istället för matbord i köket. Jag vill ha ett lantligt kök med ekbänkskiva, svarta handtag. Vet inte hur jag vill ha väggarna där, det kommer ev vara samma i kök, allrum och hall så det kan bli svårt att hitta något som passar.
 
Vårt sovrum kommer vara lite mörkare, det är både jag och David överens om. Han vill ha brunt, jag tänker mig typ ljungfärgat. Men det passar ju med brunt så kanske blir en kombo. David vill ha skjutdörrar till garderoberna så det blir det nog också.
 
Sedan har jag inte hunnit tänka mer. Gillestugan blir David och barnens tillhåll tror jag, så han får välja hur han vill ha det där. Förra ägarna hade syhörna vid tvättstugan så det kommer jag nog också ha. Men hinner ju ändra mig tio gånger till med allting och så måste jag ju få David med mig haha.
 
 
 
 
 

6 oktober 2015

Idag har jag jobbat hemifrån. Det var nämligen så att kvällen innan jag åkte till Polen skrev vi kontrakt på ett hus. Allting gick jätte fort, mindre än en vecka efter att vi sett huset första gången hade vi skrivit på. Så idag har det varit besiktning av huset. David och pappa var med och jag var hemma med Charlie. De hittade inget större fel så i vår kommer vi flytta! Det blir lite så där halvkaotiskt eftersom inflytt är 1 mars och jag har bf 8 februari. Men det löser sig nog. Vi tänker att vi har kvar lägenheten en månad och så kanske jag får hålla mig till att styra, ställa och amma.
 
När David hade kommit hem fick jag börja jobba, efter 3 h kände jag mig dock helt slut och var tvungen att ta en bensträckare. Såg att någon på instagram hade lagt ut bilder på jättefint "barnporslin" från Netto så gick dit hihi! Fanns tallrikar också men de hade ingen kant så jag struntade i dem. Mycket finare än Ikeaskålarna han använder till mellis nu och även när han är större kan man ha dem till annat för de är inte så barnsliga.