Next

För ett tag sedan fick jag tips om det engelska märket Next. I helgen gjorde vi beställning därifrån, tog lite stort för att testa hur de var i storlek och det var samma som här. Kvaliten verkar också vara ungefär som typ Kappahl/Lindex. Mycket fina grejer och bra priser. Dessutom fraktfritt om man handlar över 150 kr. David valde dinosaurie-tröjan och jag det andra setet :)
 
Var dock lite svårt att ta kort. Hann ta ett när det var upplagt...
 
 

Stackars hår

Mitt stackars hår har fått vara med om mycket senaste tiden. Ville inte behöva färga mer så sökte på internet och fann ett avfärgningsmedel som inte blekte utan mer tog bort färgen. Beställde det från Ebay då jag inte hitta det häromkring. Vi körde två omgångar på mitt hår och det blev ljusare, men utväxten syntes ändå tydligt. Tänkte i ett osmart ögonblick att det nog skulle bli bättre med lite slingor vilket resultera i att det blev ganska snyggt i större delen av håret, förutom rötterna som blev jätte mörka och utväxten kritvit. Gick med håret uppsatt en vecka och igår kom mamma och gjorde en omgång slingor igen. Då blev jag typ orange. Skulle vänta en vecka till men sedan tänkte jag
 
"Jag kan ju inte gå så här till jobbet!!! :'( :'( "
 
Så var i väg och panikhandla färg idag. "Askblond" blev det, var lite hysterisk när det satt i för jag har aldrig färgat håret på mig själv förut.. Tänkte att det skulle bli fläckigt. Men det blev det inte och det blev mycket bättre än innan!! Nu ska mitt hår få vila, ingen onödig påfrestning, bara bra grejer, inpackningar och hårolja!
 
Så här såg mitt hår ut i morse och så här ser det ut nu!
 
 

23 augusti 2014

Charlie och Trulls är för roliga. Charlie tycker att Trulls är jätte spännande och är efter honom mest hela tiden. Men när Charlie hittar något annat intressant gömmer sig Trulls i närheten och spanar på honom. Idag härja Charlie runt i sitt rum och då låg Trulls bakom tvättkorgen och kika på honom. Haha så söta! De är kul att de har varandra och Trulls är så försiktig.
 
 

Brödbak

Imorgon börjar nya jobbet. Börjar kännas lite jobbigt att "börja om" igen, för sex veckor sedan lärde jag mig ju ett jobb och nu ska jag lära mig ett annat. Brukar vara mycket tröttare första veckan på nytt ställe, så tar emot lite extra med måndag. Men annars ska det bli kul, kommer inte åka med tåget förän halv 8 nu så har tänkt försöka träna på morgonen så jag får hela kvällen med Charlie, får se hur det går med det! Hade tänkt ladda batterierna och bara ta det lungt idag. Fröken rastlös orka typ en timme, sedan kom jag på att vi köpt grejer för att baka bröd så gjorde det i stället. Blev två limpor till mig och David och ett par minifrallor till Charlie. :)
 
 

Leksaker i massor!

Har känt ett tag nu att plutten är i behov av nya leksaker och vet att m&p har sparat mycket från när vi var små. Så i helgen när vi var där så passa vi på att gå upp på loftet och gräva fram leksakerna. Och oj vad det fanns grejer! En del tog vi med oss och en del fick stanna kvar hos m&p som han kan leka med där. De hade även min lära gå-vagn kvar så nu behöver vi inte köpa nån sån. Charlie hade fullt upp lääänge medans han åla runt på golvet bland alla grejerna. Så nej, gå till affären och köpa behövdes inte :)
 
En del av leksakerna.
 
 

Segelbåt

Hej!
 
Tror att det bara är såna jag känner som läser min blogg i vanliga fall men senaste tiden har jag fått kommentarer på inläggen med bokvikningar där folk vill ha mönstren jag gjort, superkul! Den senaste jag gjort är en segelbåt, men efter att ha konsulterat med mina bokvikarkompisar ska jag byta ut snöret till ett mer rep-liknande. Har ett mönster som har legat och väntat i flera veckor också, har en tjock läkemedelsförteckning som ligger och väntar men det är så långt att jag har bara inte orkat... Får ser när jag tar tag i det haha!
 
 

12 augusti 2014

De där få timmarna innan plutten ska sova är ovärderliga! Egentligen ska man ju inte träna för sent på kvällen men vem vill gå miste om tid tillsammans med mysbebis?! Idag har vi testat djurpusslet han fick av gammelfarmor, bitarna var goda att gnaga på och det var tydligen kul att höra mig härma djurläten om och om och om och om igen... ;)
 
Nu: Sovhäng!
 
 

Kvällsmat

Från att inte äta majs alls till att sitta och äta det i skål som kvällsmat? Vet inte riktigt hur detta gick till.
 
 

11 augusti 2014

Heej!
 
Igår tog jag med mig Charlie och drog iväg på fotografering. David fick lite egentid i form av tvspel med en kompis och vi tog massa fina kort på mig och Charlie. Efter blev det pizza hos m&p och sedan söndagsmys hemma! Idag är jag ledig, men i morgon börjar sista veckan på kommunen. Nästa måndag börjar jag på nya jobbet, känns lite nervöst! Där ska jag vara till sista november och sedan får vi se, eventuellt ska jag vara hemma lite till efter det.
 
Just nu har plutten kommit in i sitt sex månaders-utvecklingssteg. Han vill absolut inte sova på dagen och vill mest bara vara nära hela tiden. Han har hållt på ett par dagar nu och det känns skönt att veta varför han är sån. Förut fick han sitta hos mig i knäet för han inte ville sova och han satt helt still, så trött var han. Efter en halvtimme la jag ner honom igen och ögonen slöt sig med en gång. Maten går det också så där med men kvällsgröten med blåbär slank ner som vanlig, han älskar blåbär den lille godingen <3
 
Lyxa till det med pannkisar till lunch, Charlie fick plättar!
 
 
 
 

Dagens pyssel

Dagens pyssel, som jag tänkt göra i flera månader! Men det var superenkelt och blev så bra. Fattar inte varför det ens finns jeans till barn utan resår där nere, de åker ju bara ner över foten.
 
 
 
 

Första julklapparna

Idag har jag och David handlat Charlies första julklapparna. Fast egentligen behöver det ju inte vara julklappar men det blir kul för honom att ha massa paket att öppna. Jag har länge tittat på Villervallas kläder för de är så himla färgglada och roliga till skillnad från många av de stora kejorna. Konstigt att alla stora kedjor har pojk- och flickavdelningar men inte de lite dyrare märkena. Har haft noll lust att gå i affärer ett tag, istället har jag shoppat på sidor på facebook och tradera. Älskar att det får mig att tänka "Detta kommer passa Charlie" snarare än "Detta kommer passa min son". Det har gjort att hans garderob automatiskt och utan baktanke blivit mer könsneutral eftersom det inte finns någon speciell pojkavdelning att gå till.
 
Det vi handlade idag är till nästa sommar. Så länge det är vi (jag o D) som bestämmer över vilka kläder han ska ha så kommer vi handla i förväg. Mycket smidigare, det sliper bli sån stress och alla kläder kommer inte från en och samma säsong (= alla barn har samma). Dessutom sparar man pengar som man kan göra något roligare för. Ser redan framför mig hur fin han kommer vara i detta.
 
Andra neutrala märken jag gillar är t ex Katvig, Geggamoja och så klart Polarn o Pyret :)
 
Villervalla.se
 
 

5 augusti 2014

Hej!
 
Idag har jag och David blivit äkta småbarnsföräldrar, vi har nämligen lagt undan våra tjusiga bordtabletter och lagt på en vaxduk på matbordet. Vi ville byta och ha tripptrapp-stolen nu men inte riskera att bordet blev förstört av diverse bebishyss. Funderar på att köpa en bordsfilt att ha under också och så ska vi givetvis fixa till hörnen, behöver dock köpa fler såna där metalhållare först. Men jag tyckte det blev fint! Ibland får man tänka praktiskt och inte det som är snyggast med liten plutt i familjen :)
 
 
 

3 augusti 2014

Hej!
 
Den här helgen gör jag gärna om, på fredagen var vi hos Anders och Elin, pratade om deras kommande bebis och åt hamburgare.Charlie fick även en puss av deras enorma hund och så drog han honom lite i örat, men hunden stod där så lugn och fin. Den där pälsen var spännande, Trulls får han ju aldrig tag i. I lördags var vi ute och åt med ett par i föräldragruppen, Anna och Mårten. Vi testa på den nya restaurangen i gästhamnen och det var riktigt gott! Dit går vi gärna flera gånger.
 
Idag har vi varit hemma hos svärisarna en sväng, körde en maskin tvätt och så hjälpte svärmor David göra tekakor. De gjorde pyttesmå tekakor till Charlie som han kan äta som mellanmål på eftermiddagarna. Han har precis provsmakat en fjärilsmacka med leverpastej. Precis lagom stor för att han ska kunna äta den själv och god verkade den vara också  :)
 
 

Charlies nya rum

Tror inte att jag nämt att Charlie har fått ett nytt rum? Vi har ju två utöver vårat och vardagsrummet och tidigare hade han det lilla, men nu har vi bytt till det stora. Blev mycket bra och mer plats att leka på sen. Behöver dock åka till Ikea och köpa leksaksförvaring och så ska han önska sig en bilmatta i julklapp. Limegrönt skulle inte jag valt men det är ganska coolt! Dröjer nog ett litet tag till innan han får sova där inne dock :)