28 februari 2015

Lilleman har fått nya byxor. Ville testa om jag kunde sy knälappar och fickor och det gick ju bra. Kommer nog göra fler såna! Dock var det inte det lättaste att ta kort... ;)
 
 
 

25 februari 2015

Min hängivnaste läsare mamma tycker att jag uppdaterar dåligt och ville att jag skulle visa vad jag köpte på vipshoppingen på Polarn och pyret i morse. Mellan 7:30 och 9:30 fick man 25 % på ett helt köp och så bjöd de på frukost. Så jag tog tåget in, shoppade och åkte hem igen. Härligt att jobba hemma så man kan göra såna utflykter bara så där.
 
Både jag och David har varsin badrock, David snodde min så mycket i början så tillslut köpte jag en till honom också. Klart Charlie ska ha en då också. Har haft ögonen på den från pop ett tag eftersom jag gillar att det är dragkedja i fram. Det andra är till växagarderoben :)
 
 

24 februari 2015

Hej!
 
Idag vobbar jag! Jobbar hemma och vabbar. Men jag hann jobba klart innan David skulle gå och jobba. Charlie är magsjuk för tredje gången den här vintern och igår var han så hängig att han bara satt i mitt knä hela eftermiddagen. Jag kunde inte släppa honom för en sekund för då blev han helt hysterisk och han orkade inget. Så han vilade i min famn och jag tittade på Vänner hela eftermiddagen/kvällen igår. Men idag är han piggare, skönt!
 
Eftersom han sover nu håller jag på att leta klänning till ett bröllop jag ska på i april. Charlies outfit fixade jag klart igår så nu är det ett problem mindre. Dock känns min klädsel besvärligare. Antagligen är jag för kräsen. Ville ha den lila nedanför men den är slut i min storlek, givetvis. Den andra funderar jag på även fast den är lite svart.. Hmmm. Tur att jag börja leta i tid.
 
 

Barnskor

Nu är familjen Edenäng redo för vår och sommar, i alla fall i skoväg! För mig är det jätte viktigt att Charlie har bra skor för att inte få problem med fötterna sen och jag vill absolut inte köpa begagnade skor för barnet innan går nog inte likadant och då blir det ju fel för Charlies fötter. Nu har han gummistövlar från Crocs, lite osäker på storleken men han lär ju inte ha samma storlek vår och höst så gör inget om vi får köpa ett par mindre sen. Sedan har han Adidasskor storlek mindre och Kavatskor storlek större plus Kavatsandaler som jag fyndade helt nya på Tradera nu i veckan :)
 
Det kan vara lite trixit att gissa sig till vad han kommer behöva för storlek men i genomsnitt växer barns fötter 3 mm i månaden första året samt 2 cm totalt mellan 1 och 2 år. Så jag har räknat med att hans fötter kommer växa 1 cm till sommaren och då har han ändå kvar den biten som man rekommenderar att man har när man köper skor. Barnskor är för små när det är mindre än 5 mm kvar i skon. Men det är inte hela världen om de inte passar, helt nya skor brukar ju inte vara några problem att sälja vidare när det är säsong för det :)
 
 
 

5 februari 2015

Jag är sämsta bloggaren någonsin just nu. Har hänt massor sedan sist.
 
Charlie har börjat på förskola, jag var med de tre första dagarna och då var vi bara där och var med. Idag har David varit där med honom och då fick han gå i väg i en kvart. Det fick bra. Charlie märkte knappt att han var borta. Så det är skönt att det börja bra i alla fall. I morgon ska David vara borta i 40 min.
 
Idag har varit en riktig mysdag för mig och Charlie efter att jag kom hem från jobbet. Jag gjorde pannkakor och han åt två stycken helt själv. Annars brukar han inte orka äta all mat själv men sen han började förskolan har han lärt sig massor av saker! Han dricker ur glas själv också. Sedan badade vi och sedan blev det välling och så la jag honom i sängen och gick ut. Han somnar mycket bättre nu också! Min stora kille <3 Nu ska jag försöka få lite gjort innan det är dags för sängen för mig också.
 
Bonden har fått ett garage!