31 januari

Hej!
 
Har precis gett Charlie lunch och nu sussar han så sött inne i sovrummet. Eftersom Trulls är hemma nu får Charlie sova inne i sovrummet med babywatchern på. Vi har även dörren "låst" på halvglänt så att han hör oss men Trulls inte kommer in. Trulls gillar ju vaggan och har försökt hoppa upp flera gånger så vi har Charlie där inne så slipper vi vara bundna till ett rum. Inte så bra om han får en 4 kg katt landandes på magen. Trulls har ännu inte vågat sig fram för att kika på honom, han brukar bara titta på avstånd. Vi brukar visar honom vad det är för något som ligger där och sprattlar och sedan går han iväg.
 
I övrigt har vi det bra. Vi var på kss i går för att bli utskrivna och göra en andra läkarkontroll. De flesta bebisar går ner i vikt efter födseln innan amningen kommer igång, men inte Charlie, han hade gått upp nästan 200 g istället! Glad mamma, det är ju ett gott tecken på att han får i sig mat! :)

29 januari 2014

Hej!
 
Idag har Charlie träffat sina kusiner Viola och Ragnar för första gången. Vi fikade och tog kort på barnen.  Senare idag ska mamma och pappa komma över för att lämna tillbaka Trulls och så ska pappa fixa dimer till en lampa i sovrummet. Gillar inte att inte kunna se Charlie när vi sover och sänglamporna blir varma av att vara på hela natten. Tänkte jag skulle passa på att steka pannkakor att ha som matsäck i morgon när vi åker för att bli utskrivna från BB. Då får mormor Lola  passa Charlie under tiden, det har hon säkert inget emot hihi. Det ska bli skönt att få tillbaka Trulls, vi har saknat honom! Vi bestämde att det var bra om vi kom i ordning hemma först innan han kom hem igen och mamma och pappa hade inget emot att ha kvar honom. De påstår att han inte vill komma hem igen men det tror jag nog! :)
 
Håller på att redigera bilder som jag ska beställa sen, råkade hitta denna från 2012 när jag och David var på Lunnsbrunn Spa. Känner knappt igen oss haha.
 
 

BB-tiden

Nu tänkte jag berätta lite om när vi var på BB!
 
Eftersom jag inte hade sovit sedan torsdag natt så var jag galet trött! David satt i en fotölj med pyret som vi nu döpt till Charlie och jag låg i sängen och sov. Sov till eftermiddagen och missade lunchen.. Dock hade de annan mat så David gick och hämtade pannkakor till mig som jag fick äta i sängen. Vi fick bo i ett rum med en annan familj som fått en liten tjej. Det var skönt att vi slapp bo i en stor sal med fler bebisar.
 
Vi tillbringade mest tid i vårat rum eftersom jag var så yr och allmänt öm och stel. Man fick ha en väldigt snygg skjorta på sig som var typ genomskinlig!? Som tur var hade jag med mig min morgonrock också så jag slapp gå omkring i bara den eller i vanliga kläder. Maten var sjukt äcklig men jag var inte hungrig alls så det spela inte så stor roll. David handlade frukt och festisar till mig så jag fick i mig lite i alla fall.
 
På kvällen på lördagen fick David åka iväg eftersom han inte kunde sova över. Han sov över hos våran kompis i Skövde för att slippa åka hela vägen till Töreboda. Han hade ju inte heller fått sova så mycket så det kändes bra att han inte åkte så långt. Dock kändes det väldigt skumt att vara själv med Charlie och det blev lite besvärligt eftersom det gjorde ont att ta sig i och ur sängen hela tiden. Tillslut struntade jag i att lägga honom i den genomskinliga plastlådan som bebisarna låg i och la honom hos mig i sängen. Sedan sov vi ansikte mot ansikte i flera timmar båda två. På morgonen vid 7 kom David tillbaka, han hade inte lust att försöka sova mer hihi.
 
På söndagen kände vi att vi inte ville vara kvar en natt till, David hade inte lust att åka hem själv och jag hade inte lust att vara utan David en natt till. Dock skulle barnläkaren komma och titta på bebisarna men eftersom det var helg så hade de ingen vanlig rond utan de kom när de hade tid typ. Tid hade de tydligen inte förän vid tre. Dock hade vi tur, alla bebisar skulle vara utan kläder och ha ren blöja, vi hade Charlie i bara blöja  och filt hela tiden och han hade inte gjort något i blöjan. Så vi fick komma in som nr 2 och efter att han blivit godkänd kunde vi åka hem :)
 

Förlossningen

Hej!
 
Eftersom jag antar att de flesta som läser min blogg känner mig personligen så antar jag även att ni vet att pyret har kommit. Jag har inte tänkt lägga ut några bilder på honom här utan vi lägger ut några bilder på våra facebook-konton bara eftersom vi inte vill ha massor av bilder av honom på internet. Däremot tänkte jag berätta lite om förlossningen! Kan vara kul för mig också att gå tillbaka senare och läsa igen eftersom det fortfarande är så färskt i minnet nu :)
 
Värkarna började i torsdags kväll, innan hade jag haft förvärkar men de var obehagliga, dessa gjorde ont. Vi var och titta på pyrets kusin och sen när vi kom hem började det bli ganska jobbigt. Började klocka dem och det var 5 min i emellan (det ska vara 2-3 min emellan). Vid lunch på fredagen avtog de och jag kunde sova i 1,5 timme innan det började igen. Det är härifrån man räknar att förlossningen börjar på riktigt.
 
Försökte klocka värkarna hela fredagkvällen men det var svårt för de var väldigt oregelbundna och inte så täta. Klockan tio hade jag ändå så ont att jag ringde till förlossningen, då hade också slemproppen gått. De var fortfarande 5 min emellan värkarna. Barnmorskan tyckte vi skulle komma in på kontroll så vi åkte in. Väl inne satte de på apparat som följde pyrets hjärtslag och mina värkar. Det var fortfarande 5 min emellan men livmodertappen var öppen 5 cm (ska bli 10 cm) så vi fick stanna kvar. Fick mackor, duschade och sedan låg vi och slumra till klockan 2 på morgonen. Då fick vi komma in till en förlossningssal.
 
Där inne låg vi med apparaten som kolla värkarna och hjärtslagen i cirka 1,5 timme, sedan kom de tillbaka och då var livmodertappen öppen 10 cm, alltså klar! Dock hade inte vattnet gått så det var de tvugna att ta. Innan det hade jag bara använt mig av min egen andning för att lindra värkarna för jag fick in det så bra. Barnmorskorna var imponerade. Efter att de tagit vattnet fick jag lustgas och det fungerade jätte bra, mest för att jag fick något annat att koncentera mig på. Jag struntade i ryggbedövningen helt eftersom jag var rädd för sprutan och det gick bra ändå. Efter ett tag var det dags att få ut bebisen. Dock hade jag ju som sagt konstiga värkar, de var inte så täta och när krystvärkarna kom var de så korta att jag hann inte göra så mycket vilket gjorde att det drog ut på tiden och jag blev förbannad och frustrerad på barnmorskan som inte fatta.. Tillslut fick jag värkstimulerande dropp som hjälpte till i slutet. Klockan 06:36 lördag morgon kom pyret ut ! Jätte irriterande när de la honom på min mage för jag såg ju inte hur han såg ut, såg bara massa hår.
 
Efter fick vi fika och jag fick duscha. David fick ta hand om pyret eftersom jag var så yr och trött. Sov någon timme och sedan var det dags att gå upp till BB-avdelningen!

Senare kommer ett inlägg om BB också :)

23 januari 2014

Hej!
 
Idag ska vi åka och hälsa på Davids systerson, jag har längtat hela dagen! Vi har ju fått se bilder men det ska bli kul att se honom i verkligheten och se om han är lik sin storasyster.
 
Just nu roar jag mig med att leta rätt på roliga vardagsmat-recept på internet. Vi gör alltid samma känns det som så jag samlar ihop ett gäng som jag tycker låter goda och enkla och så kopierar jag in dem i ett dokument. Sedan är det bara att skriva ut och sätta in i receptpärmen! Mycket enklare än att klippa recept ur en tidning, och det finns ju jätte mycket på internet. Efter att ha lagat den maten jag kunnat äta oavsett vad det varit i flera månader ska det bli skönt att få in lite nyttiga och nya recept. Det blir mycket mat lagat i ugn med massa grönsaker märkte jag nu när jag titta igenom vad jag valt. Ska bli spännande att testa dem :)
 
Tips på nyttigt bröd jag gjort massor av: http://idawarg.chic.se/recept-pa-nyttigt-brod/
 

21 januari 2014

Hej!
 
Igår var jag på MVC igen, allt såg bra ut och bebis hade hicka när vi lyssna på hjärtat hihi. Igår blev även David morbror för andra gången, en liten pojke blev det. Jättekul att pyret får en kusin i samma ålder. Storasyster har varit jättespänd på att få ett småsyskon, när vi träffa henne för ett tag sedan tyckte hon att både min och hennes bebis skulle heta Bebben hihi. Ska bli mysigt att träffa en annan spädis i väntan på min :)
 
Morgonmys med Trulls hela förmiddagen!
 
 

Världskarta

Beställt en världskarta att ha på väggen! Tanken är att den ska hänga i pyrets rum men om det inte det blir bra så kan vi ju alltid ha den någon annanstans. Vi har velat ha en rätt länge, en karta är ju ganska tidlös stilmässigt och man kan ha mer nytta av den än bara som prydnad. Tänk när pyrets far- och morföräldrar åker på semester, då kan vi titta på kartan och visa vart de åkt. Jag gillar att den är lite mer dämpad i färgen och inte så där skrikig som de stora kartorna man hade i skolan. Ska bli spännande att se den sen. Idag fick man dessutom rabatt på http://www.allposters.se/.
 
 
 

16 januari 2014

 Hej!
 
Ingen bebis än i sikte! Däremot 18 trevliga timmar där jag inte fått behålla maten. Konstigt att det blivit värre de senaste dagarna, så här dålig har jag inte varit på flera månader. I början så sa barnmorskan att illamående var ett tecken på att hormonerna fungerade och att bebis mådde bra, så jag får försöka tänka så. Mamma och pappa vart lite oroliga igår när jag berätta det men sedan släppte det och idag ska pappa bjuda på lunch. Han är väl orolig att hans barnbarn inte ska få tillräckligt med näring. Vi ska äta lunchbuffé på en restaurang här i Töreboda och idag var det pannkaka, ärtsoppa och pyttipanna.
 
Imorgon är det en vecka kvar till beräknad födsel! Nu ser jag snart inte fötterna längre :)
 
 
 

14 januari

Det är värdelöst att vara mammaledig utan bebis. Bara en massa väntan och man orkar inte göra speciellt mycket heller. Ryggen gör ont och det är sånt tryck i magen att det känns som bebis ska ramla ut.  Nu ligger jag och Trulls i sängen, han sover och jag äter fruktsallad och tittar på the big bang theory. 10 dagar till bf... BLÄ!
 
Denna ska bebis ha på sig när vi åker hem. Om vi någonsin får åka in vill säga :)
 
 
 
 

12 januari 2014

Hej!
 
Igår var våran kompis Marcus här och lagade mat med oss. Eftersom han jobbat natt konstant och en hel del helgen så har vi inte kunnat setts så mycket som vi gjorde innan så det var extra kul att han kunde komma hit i går. Vi gjorde fläskfilé med hasselbackspotatis och portvinssås. Efter det tittade vi på film och hade det allmänt mysigt. Han hade även köpt med gummibjörnar som jag var supersugen på tack vare Haribo-reklamen på facebook, så plus i kanten där :)
 
Idag har vi tvättdag och städdag, lagom roligt! Men vi har även planerat in en fika med Davids syster i eftermiddag så vi ska inte bara göra tråkiga saker. I morgon är föresten min första riktiga dag som mammaledig. Det är 12 dagar kvar till BF idag och eftersom jag är vansinnigt trött hela tiden så är det lika bra att ta det lungt tills dess att bebis kommer. Tydligen kan kroppen tolka det som att man inte är redo att få ut bebisen om man inte tar det lungt och slappnar av. Men jag har som mål att göra några vettiga saker varje dag, då går dagarna lite fortare i alla fall!
 
Trulls har byggt en koja, så söt! :)
 
 

10 januari 2014

Något av det allra roligaste med att inte bo hemma hos mamma och pappa längre är helt klart alla rum man har att inreda precis som man vill! Hemma hos m&p såg mitt rum precis likadant ut i säkert 6 år och det var liksom ingen idé att göra något åt det eftersom "man ändå inte skulle bo där så länge". Nu har vi ju en bostadsrätt så vi kan tapetsera om och göra vad vi vill i princip så då är det extra roligt och som jag skrev häromdagen så är pyrets rum roligast just nu.
 
Ett annat rum som jag är himla nöjd med är det stora badrummet. Vi har grön toalett, handfat och badkar vilket är totalt värdelöst men jag gillar ändå inte helvita badrum. Var på jysk nyligen eftersom vi behövde nytt duschdraperi och nya fräscha handdukar. Valet föll på lila/blå/grön-randigt duschdraperi och lila handdukar. Det plus att jag igår hittade tvålpumpen jag suktat efter (jag vet, konstig grej att vilja ha så gärna) på rea gör att när man kommer in där så blir man så glad! Jag skulle gärna ha ett vitt shabby chic-hem men jag älskar färg så mycket att det liksom aldrig skulle gå..
 
Finns inte matchande tandborstställ så fick bli ett svart istället. Båda från Cult.
 
 

Frozen

Tittat på den nya Disneyfilmen Frozen med David. Den var mysig faktiskt och det var kul att de flesta hade nordiska namn (Elsa, Olof, Hans osv), de drack glögg och hade lutfisk och bodde vid en fjord, så jag antar att det skulle föreställa Norge/Norden? Den var sevärd i alla fall! 
 
Bra musik också!
 

7 januari 2014

Hej!
 
Besöket hos MVC idag gick bra, dock trodde barnmorskan att min bebis är ganska liten! Usch blev orolig för att han skulle vara liten för något jag gjort men det hoppas jag inte stämmer. Men han kanske kommer ut och är större än hon trodde?
 
Kom för övrigt på att jag och David har bott i våran lägenhet i snart ett helt år nu. Vad fort det har gått! Det roligaste rummet just nu är ju helt klart pyrets. Jag längtar tills han är större och sover där så man kan inreda lite mer. Jag gillar verkligen Kids Concepts barngrejer, de är inte så skrikiga i färgerna och jätte söta! Kommer säkert bli några leksaker därifrån i framtiden när han är så stor att han kan leka med sådant. Dock är ju inte det rummet så stort men vi ska nog få till det mysigt. :)
 
 

6 januari

Godmorgon!
Här sitter jag och försöker få i mig frukosten. Vissa dagar tar det en timme att få i mig en skål med havregrynsgröt. En till sak att längta till, kunna äta frukost fortare! Igår var vi hemma hos min morbror och gosade med min nyaste kusin. Känns heltokigt att hon redan är tre månader och nu längtar jag mer än någonsin efter en egen liten att ta hand om. I morgon är det dags för MVC, har inte varit där sen innan jul så ska bli spännande att se hur det ser ut nu. Magen som tidigare legat på mittenstrecket hade spurtat och hamnat en bit ovanför! Och så säger de flesta att jag har liten mage ;)
 
 

3 januari 2014

Hej!
 
Igår var mamma här hela dagen och vi bakade massor av bullar och kakor. Jag och David fick en köksassistent i bröllopspresent av dem så den invigde vi. Tanken var att vi skulle ha frysen full med fika tills släkt och vänner kommer och vill hälsa på pyret, och det lyckades vi verkligen med. Jag är inte jätte bra på att göra bullar och är väldigt trött nu i slutet så därför kom lilla mamma till undsättning för att hjälpa mig.
 
Idag har jag tagit tag i en annan sak som behövde göras innan bebis kommer, nämligen sy mer sängkläder. Vi har redan gjort fyra nya lakan men det som behövdes mest var örngott eftersom de örngotten vi hade inte passade den nya kudden för nyfödda. Så nu har jag gjort tre örngott, och någon annan dag ska jag göra ett matchande påslakan också. Det var inte alls så svårt, gjorde med en sån där "flärp" så att kudden inte ramlar ur och det tog typ 20 min per örngott efter att jag klippt ut tyget. Ska försöka komma ihåg att lägga upp en bild sedan när jag är klar.
 
 

1 januari 2014

Hej!
 
Nyår firades med bröllop i Lyrestad, Davids jobbarkompis gifte sig med en gammal klasskompis till mig. Det var rockabilly-tema så många hade såna kläder vilket var kul att se. Jag körde dock inte på det, lite svårt att hitta något med min mage hihi. Vi åt mat och fick tårta, sen vid halv 11 var jag helt slut och vi bestämde oss för att åka hem. David var nykter eftersom det inte är så långt kvar så han var också trött. Så vid tolvslaget låg jag redan i sängen! Tänk att det är 5:e nyår vi spenderar tillsammans, och nästa år är vi en till i familjen. 2014 kommer bli myyyysigt!
 
Testade min webbcam innan vi åkte i går.