29 juli 2014

Godmorgon!
 
Denna morgon började i köket med att göra äpplemos och palsternackpuré till bebisen i familjen. Ska göra med ärtor och päron också men formarna tog slut så får vänta tills det andra fryst först. Vi har ju inte gjort ren fruktpuré förut för man ska helst ge grönsakspuréer först så de inte vänjer sig vid det söta. Så hade förväntat mig att han skulle bli jätte lycklig av äpplemos till gröten men han brydde sig typ inte haha. Nåja, smörgåsrån var en hit i alla fall.
 
Nästa vecka är sista veckan jag är hemma, veckan efter börjar jag jobba. Dock är det bara halvtid första veckan då det är inlärning och det kan ju vara skönt för jag är lite nervös för att vara ifrån Charlie hela dagen. Inte för att jag inte tror att David kan ta hand om honom utan för att jag kommer sakna honom så himla mycket. Men sånt är livet, nu är det snart slut på bebismyset och dags att ta tag i annat.
 
 

Skip hop-ryggsäck

Nu är det mindre än ett halvår kvar till jul och jag och David vet redan en del som Charlie ska få i julklapp! Han är ju fortfarande rätt liten och fyller år så snart efter så vi köper nog inte så mycket till honom utan mer saker vi tycker han behöver men som kan vänta tills dess. Högst upp på listan är en cd-spelare man kan fästa på väggen och en ryggsäck som han kan ha till dagis sen. Var helt inställd på att han skulle få en Kånken mini men tycker de är liiite dyra för en barnryggsäck, och nu har jag fått syn på Skip hops ryggsäckar så nu är jag helt inne på en sån istället! Det har kommit en ny i form av en igelkott som är ursöt, den är jag mest sugen på just nu. Annars är ugglan och biet också fina :)
 
 
 

25 juni 2014

Idag var det dags för BVC-besök igen, Charlie skulle få sina andra omgång sprutor och väga-mäta. Lille skrutten hade bara gått upp 300 g på en månad, men växt 3,5 cm. Inte har han verkat mer hungrig heller och han har ju börjat med gröt och smakportion för länge sen. Så nu istället blir det två mål gröt om dagen, och kanske lite mer puré! Det där med att de ska klara sig på amningen tills de är 6 månader och att man inte behöver börja med annat innan känns ju lite som skitsnack, fungerar ju uppenbarligen inte på alla barn.
 
Här kommer en bild på min senaste bokvikning också :) Efter eget mönster.
 
 
 

23 juni 2014

Godmorgon!
 
Förra veckan var jag, mamma och Charlie en sväng till min kusin Malott i Lundsbrunn. Efter åkte vi till Lidköping och hämtade en gåstol hos Sylwester. Sedan dess har gåstolen varit Charlies stora favorit! Han blev så rörlig helt plötsligt. I början gick det trögt men nu har han fått kläm på det och åker omkring i vardragsrummet. Vi har fått ta bort alla ömtåliga grejer han kan tänkas nå och David har fått dra ur sladden till sitt xbox. Först var han jätte stolt över att Charlie lyckades sätta på xboxet men sedan lyckades han få ur skivan och då var det inte lika kul ;)
 
 

Bokvikning

Jag har fått en ny hobby, bokvikning! Det var Anna som visa hur man gjorde och nu gör jag egna mönster. Har gjort tre stycken hittills plus att jag sålde ett mönster till en tjej på facebook, hon ville ha sin sons namn som var rätt ovanligt. Det är lite svårt att göra mönster så i den facebookgrupp jag är med i är det många som efterfrågar t ex namn. Jag ska ha en kurs med Anna så hon kan göra egna hon också. Superkul, men det tar sin lilla tid! Mönstret jag gjorde idag bestod av 5 bokstäver, det tog 1,5 h. Sen ska man ju markera alla sidor och efter det vika..
 
 
 

16 juni 2014

Godmorgon!
 
Den här helgen gick i rekordfart!
 
Fredag: Skulle åka till Anders och Elin men Elin mådde inget vidare så vi åkte till svärisarna i stället. De var barnvakt åt Charlies kusiner så det var full rulle. Jag fick mata lill-kusinen med flaska, kände jätte konstigt att mata ett annat barn haha.
 
Lördag: Var på loppis och köpte böcker till bokvikning. Min första färdiga syns här nedan. Sedan kom Anna, Mårten och deras lilla Linnéa. Trevligt med lite nya kompisar som dessutom bor nära, detta kommer definitivt göras om.
 
Söndag: Kalas för mig! Familjen kom och fick fika. Jag fick massa fina paket, bland annat ett Lars Wallin-smycke utav m&p.
 
Idag ska vi på sista babymassagen. David är ju pappaledig varannan måndag så idag är det hans tur att massera. Men sedan jobbar han bara tre dagar så är det midsommar sen, härligt! :)
 
 

15 juni 2014

Charlies fick en ny body häromdagen. Ni kan aaaaaldrig gissa vem han fick den av ;)
 
 

12 juni 2014

Denna morgon börjar precis som alla andra med morgongympa för Charlie och kaffe för mamma. Det är så skönt att han har blivit en lättroad bebis som inte har något emot att roa sig själv eller ligga en stund i gymmet när jag gör frukost. Ett tag fick vi ju ha honom i bärselen i princip hela dagen. Nu sitter han så nöjd i babysittern och lyssnar på Babblarna.
 
Idag ska vi till öppna förskolan, det är avslutning där idag och vi har inget bättre för oss nu på förmiddagen. Sedan efter lunch så kommer bästa Linnéa och hälsar på. Men hon ville inte ha fika! Fyy på henne, då får ju inte jag heller någon fika ;)
 
Charlies favoritlåt:
 

10 juni 2014

Idag fyller jag år! Utav David fick jag Edblad-örhängen som jag hade önskat mig. Utav Charlie fick jag sovmorgon, aw. Man ger vad man kan. 
 
Sjukt svårt att fota sina egna öron. Men modellerna heter Monaco mini och Weekday glittering.
 
 
 
 
 

Bissingar

Godmorgon!
 
Idag fick jag sovmorgon till halv sju hihi, plutten har vaknat kl fem ett par dagar nu. Men eftersom han somnar bra på kvällen så gör det inte så mycket, man kan ju inte få allt. Dock har han varit trasslig på eftermiddagarna hela veckan, helt slut men kan inte somna. Mamma hade någon teori om att han var orolig p g a tänder. Så i helgen så såg jag att det var jätte vitt på ena sidan i överkäken. Visade svärisarna + deras kompisar eftersom jag inte vet hur det ska se ut och de sa att tanden är nog inte långt bort nu. Så är lite spännande att se när den kommer fram, hoppas den bryter igenom snart. Skrutten sitter här bredvid och biter som en galning!
 
 

7 juni 2014

Hej!
 
Idag har vi varit inne i Mariestad och storhandlat. Blev både Willys, ÖB och systemet. Nu håller vi på att förbereda mat för vi ska ut till sommarstugan i Halna. Det blir grillning där i kväll så vi ska äta grillad kyckling, ratatouille (skitgott till grillat) och potatis i folie. Idag har Charlie fått testa en ny puré, avokado och banan. Den var en hit! Först köpte vi burkar för att testa men nu har jag börjat med egna. Ska göra majspuré och broccolipuré också men får vänta på att avokado/banan frusit först så jag kan fylla formen igen. Använder en pralinform i silikon för det är lätt att få ur och bra storlek. :)
 
Charlie har fått en Bumbostol av Syltan, den var bra! Han satt i den när jag åt mellanmål hemma hos m&p häromdagen.
 
 
 

Namnlappar

När vi var små hade m&p lappar med våra namn, adress osv som vi satte på våra saker. Det var ju dock 20 år sedan så de namnlapparna som finns nu är lite mer avancerade. Man kan t ex fästa dem på typ allt , de klarar av tvätt-/diskmaskin och är bara att trycka dit. Jag har gjort en beställning på ett gäng nu, jag skrev bara efternamnet och mitt telefonnummer så kan vi använda dem på fler än Charlies saker om vi känner för det. Dessutom var det jätte kul att göra, nästa gång kanske det blir en annan design :)
 
Från namnlappar.se
 
 

6 juni 2014

Efter de senaste dagarna med icke sovande bebis på eftermiddagarna åkte jag hem till m&p igår. Då gick det minsann bra att sova. Mamma påstår att det var Hassleluft han behövde. Vi åkte in till hamnen i Mariestad för att äta italiensk glass som jag längtat så efter men det var stängt! Jätte irriterande, åt mjukglass i stället. Men jag och David ska in till Mariestad i helgen och storhandla så då kanske det kan bli lite italiensk glass istället.
 
Idag får vi se vad vi hittar på, David är ju ledig och jag har precis avklarat dagens träning så allt kan hända.
 
 

4 juni 2014

Igår fick jag en hämta ut en jätte stor låda på ICA. Tänkte att det nog hade blivit fel eller att jag hade beställt fel, men i den stora lådan låg en mindre låda och massa luftkuddar haha! Det var i alla fall ett UV-tält som kom. Tog ett med 50+ och så har vi solskyddsfaktor med 50+ också. De säger att man inte ska ha solskyddsfaktor på barn under sex månader eftersom de inte ska vara i direkt solljus men det fungerar ju inte i praktiken. Hur ska vi då komma till bilen/huset/allt annat? Så vi undviker solen och har solskyddsaktor ändå. Köpte även en liten pool. Vi får se hur mycket vi använder det, köpte det med tanke på att David kommer dö av uttråkning om han måste vara inne hela semestern, nu kan de ju vara ute ändå. Men kommer det inte till användning i år kommer vi ju definitivt använda det nästa sommar! :)
 
 
 
 
 
 

3 juni 2014

Idag är jag trött! På förmiddagen var mammagruppen här på fika, vi skulle ha efterträff med barnmorskan men det blev inget så då ordnade vi det själva istället. Det var jätte trevligt, vi ska göra om det snart igen! Charlie vart jätte trött efter men lyckades bara sova 20 min, sen var han vaken i 6 (!) timmar. Jag försökte med allt, var ute och gick en timme, mata, gunga sängen, ligga bredvid osv. Inget fungerade! Till slut gick tröttheten över i pigghet igen så då gav vi upp och gjorde massage istället. Sedan fick han gröt och till slut däckade han av grötkoma. Puh! Nu blir det soffläge resten av kvällen.